Швейцарската федерация по художествена гимнастика е уволнила българката Илиана Динева,

...
Швейцарската федерация по художествена гимнастика е уволнила българката Илиана Динева,
Коментари Харесай

Български треньорки по художествена гимнастика уволнени в Швейцария по недоказани обвинения.

Швейцарската федерация по художествена гимнастика е уволнила българката Илиана Динева, която е основен треньор на националния женски отбор, излиза наяве от обява на Илияна Раева във Facebook. Заедно с нея е уволнена и друга треньорка на националния тим на Швейцария, Гергана Станкова. Мотивът и за двете уволнения е " нарушавания на професионалната нравственос ". Спряна е и подготовката на тима на европейските юношески игри. 

Раева реагира от името Българската федерация по художествена гимнастика и разгласява позиция в отбрана на Динева, която към този момент е изпратена ръководството на швейцарската федерация и всички виновни към случая лица, до шефа на българската задача в Швейцария Ради Найденов и до швейцарските медии.

" БФ по художествена гимнастика е откровено загрижена за протичащото се с българския експерт Илиана Динева, която от девет години работи за швейцарската художествена гимнастика. През последните години тя заемаше поста основен треньор на отбор дами на Швейцария. Всички ние добре познаваме госпожа Динева като търпелив, заслужен човек и висококвалифициран експерт. ", написа президентът на федерацията ни по художествена гимнастика.
Уволнението се случва поради обвинявания, отправени от една, единствена гимнастичка от тима на Динева. Те са публикувани от швейцарските медии и в тях гимнастичката твърди, че е обиждана от българската треньорка Динева, която, съгласно нея, я наричала " дебела крава ", била унизена, тъй като я лишавали от вечеря и я карали да тренира контузена.  

Според обявата на Илияна Раева въпросната гимнастичка води  " лична война и с швейцарската федерация. Вследствие на писанието оповестено от нея в медиите, цялостно с недоказани обвинявания, швейцарската федерация без даже да организира следствие, уволнява госпожа Динева. ", отбелязва президентът на федерацията ни по художествена гимнастика.

Динева към този момент е наела юрист и ще съди швейцарската федерация. На проведена от нея конференция останалите, водени от нея състезателки са отхвърлили изрично изказванията на съотборничката си като безусловно неоснователни. 

" Считаме за неприемливо общественото разпространение на каквато и да било непроверена информация, уронваща престижа и достолепието на един човек и експерт, което непроменяемо рефлектира и върху българската художествена гимнастика. Г-жа Динева към този момент е поела отбраната на своите ползи по правосъден път и ние имаме вяра, че швейцарската правосъдна система ще отсъди заслужено и ще оправдава положителното й име. ", показва в умозаключение Илияна Раева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР