Швейцарската фармацевтична компания Рош (Roche) обяви, че председателят на съвета

...
Швейцарската фармацевтична компания Рош (Roche) обяви, че председателят на съвета
Коментари Харесай

Швейцарската фармацевтична компания Рош“ сменя директори

Швейцарската фармацевтична компания " Рош " (Roche) разгласи, че ръководителят на съвета на шефовете на корпорацията Кристоф Франц няма да се кандидатира още веднъж за поста по време на годишното ѝ общо заседание през март 2023 година, съобщи ДПА.

Главният изпълнителен шеф на " Рош " Северин Шван ще бъде препоръчан за правоприемник на Кристоф Франц отпред на борда на шефовете.

Генералният шеф на диагностичното поделение на " Рош " Томас Шинекер пък ще бъде новият основен изпълнителен шеф на фармацевтичната група. Той ще поеме този пост на 15 март 2023 година

Продажбите на " Рош " се усилват с 5 % през първите шест месеца на годината и доближават 32,3 милиарда швейцарски франка (33,2 милиарда долара), се споделя още в известието на фармацевтичния колос. Основната му оперативна облага се покачва с 9 на 100 до 12,7 милиарда швейцарски франка (13,05 милиарда долара).

Както се очакваше, темпът на продажби на проби за ковид и на медикаменти, които " Рош " осъществя, се забавя през второто тримесечие на годината, отбелязва ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР