Швейцария само изпълнява поръчката на САЩ и техните съюзнициШвейцарската формула“

...
Швейцария само изпълнява поръчката на САЩ и техните съюзнициШвейцарската формула“
Коментари Харесай

Лавров: Швейцарската формула за Украйна и китайският мирен план са несъвместими

Швейцария единствено извършва поръчката на Съединени американски щати и техните съдружници
Швейцарската „ формула “ за украинско споразумяване и самодейността, препоръчана от Китай, са несъвместими. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, оповестяват съветски медии.

„ Китайският проект от 12 точки и швейцарската „ формула “ са несъвместими “, сподели още Лавров по време на конференция след съвещание на Съвета на външните министри на Оперативно-наблюдателно дело в Минск.

Лавров обърна внимание, че Швейцария единствено извършва поръчката на Съединени американски щати и техните съдружници.

„ И не виждам по какъв начин е допустимо да впрегнеш таралеж и трепереща сърна в една впряг; това е мъчно за показване “, добави Лавров.

Той изясни, че „ швейцарската „ формула “ е да се привлекат допустимо най-вече страни с машинация и машинация към ултиматум на Русия “, а китайският проект е първо да се оправят със систематичните проблеми в областта на сигурността, с първопричините за актуалната обстановка в Украйна, която „ отразява дълго подготвяната и в последна сметка отприщена хибридна война против Русия с ръцете и телата на украинци и украински дами в този момент “.

„ Само посредством унищожаване на тези първопричини, споделя китайският метод, можем съществено да обмислим съглашение, което ще вземе поради законните ползи на сигурността на всички страни. Това е почти същото нещо, което предложихме още през декември 2021 година - да се споразумеем неделимостта на сигурността, по какъв начин тя ще бъде въплътена в на практика стъпки ", разяснява Лавров. „ Нашите начинания са известни от 2007 година, когато съветският президент Владимир Путин приказва на Мюнхенската конференция по сигурността и предизвести Запада против изкушението да завладее повече и повече геополитическо пространство с намерено антируски метод, повторихме това през 2008 година и 2010 година, ние се съгласихме в границите на ОССЕ за неделимостта на сигурността. ”

„ Западът на най-високо равнище пое тържествени задължения нито една страна, нито една организация в пространството на ОССЕ да не претендира за владичество, само че в действителност НАТО се занимаваше тъкмо с това владичество ”, съобщи Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР