Швейцария постигна четвърта поредна победа на световното първенство по хокей

...
Швейцария постигна четвърта поредна победа на световното първенство по хокей
Коментари Харесай

Швейцария и Швеция продължават без загуба на световното първенство по хокей на лед

Швейцария реализира четвърта поредна победа на международното състезание по хокей на лед за мъже, което се организира в Латвия и Финландия.

В мач от група " В " в Рига швейцарците се постановиха с 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) над състава на Словакия. По този метод " кръстоносците " резервираха съвършения си баланс от победи, а двата гола, които позволиха във втората третина на мача, бяха първите във вратата им от началото на международното.

Йонас Зигентхалер и Нино Нидеррайтер дадоха преднина от 2:0 на Швейцария с голове при започване на първата и началото на втората третина, само че незабавно по-късно Словакия върна един гол посредством Андрей Кудърна.

Малко преди края на втората третина Кевин Фиала пропусна углавен удар за Швейцария, а малко по-късно словаците изравниха с попадение на Павол Регенда.

В последния интервал Швейцария съумя да наложи волята си и с голове на Кристиан Марти и Гаетан Хаас на празна врата съумя да стигне до триумфа.

В класирането в група " В " Швейцария води с 12 точки, пред Канада с 11 и Чехия с 10. Чехите изоставаха против новобранеца Словения, само че в последна сметка завоюваха с 6:2 (0:2, 1:0, 5:0).

Миха Верлич и Ян Урбаш дадоха изненадваща преднина от 2:0 на словенците в първата третина, само че във втората Чехия редуцира изоставането си посредством Доминик Кубалик.

Отново Кубалик изравни при започване на последния интервал, а малко по-късно Роман Червенка даде първа преднина на чехите. До края на мача Михал Кемпни, още веднъж Кубалик и Якуб Флек оформиха успеха на Чехия.

В група " А " в Тампере Швеция реализира победа номер четири след 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) над Унгария. Шведите завоюваха всяка една от трите елементи на мача, като два гола вкара Якоб де ла Роуз, а по един път се разписаха Оскар Линдберг, Денис Еверберг, Андре Петерсон, Джонатан Бергрен и Лукас Реймонд.

За Унгария единственото попадение вкара Роланд Киш в осмата минута на мача, с цел да понижи на 1:2.

В другия мач от групата Германия реализира първа победа на шампионата след 6:4 (0:1, 3:1, 3:2) над Дания.

Матиас Ласен бе дал преднина на датчаните в първата третина, само че във втората Джон-Джейсън Петерка, Александър Ел, Мориц Мюлер направиха поврат в интерес на Германия, след който Бундестимът поведе с 3:1.

Матиас Бау Хансен върна един гол за скандинавците в края на втория интервал. а в 15-ата минута на третия Кристиян Вейсе се разписа за 3:3.

Това даде начало на същинска голове буря и в оставащите пет минути паднаха още четири гола. Германия си върна преднината посредством Йонас Мюлер 20 секунди по-късно, а Марсел Ньобелс бе прецизен за 5:3 на празна врата 64 секунди преди края.

След подновяването на играта Вейсе понижи на 4:5 с втория си гол в мача, само че незабавно след рестартирането на играта Нико Щурм оформи крайното 6:4 с нов гол на празна врата.

В класирането води отборът на Съединени американски щати с 12 точки, пред Швеция с 11, Дания с 8 и Финландия със 7. Германия е на шесто място с 3 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР