Швейцария отказа гражданство на мъж и жена - мюсюлмани, отказали

...
Швейцария отказа гражданство на мъж и жена - мюсюлмани, отказали
Коментари Харесай

Отказваш ръкостискане, отказват ти гражданство

Швейцария отхвърли поданство на мъж и жена - мюсюлмани, отказали да се ръкуват с хора от противоположния пол по време на изявлението.

За отхвърли оповестиха управляващите, представени от Би Би Си.

Решението от петък е подкрепено с още причини: двойката не можела да се интегрира и не уважавала равенството сред половете.

Двамата били интервюирани преди месец и интервюиращите открили, че им е мъчно да дават отговор, когато въпросите задава човек от противоположния пол.

Преди няколко дни шведска мюсюлманка завоюва отплата, откакто изявлението ѝ за работа било прекъснато заради отхвърли ѝ да се ръкува.

Швейцарските управляващи са безапелационни: окуражените да получат поданство би трябвало да са добре интегрирани в швейцарското общество и да показват привързаността си към Швейцария, нейните институции и да демонстрират почитание към правовия ред в страната.

Те не оповестяват детайлности за двойката, на която са отказали поданство. Местни медии настояват, че двамата са от северноафриканска страна. Отказа получили в Лозана. Кметът на Лозана изясни пред AFP, че религиозната независимост е обезпечена от закона, само че и религиозните практики. 

Отхвърлената двойка не е била питана за вярата им, настояват управляващите и акцентират, че не са отказали поданство на двамата поради религията им, а поради пренебрежение към правилото на тъждество на половете.

Това не е първият път, в който отхвърли от здрависване довежда до разногласия в Швейцария.

През 2016 година учебно заведение реши да освободи две мюсюлмански момчета, които отказали да се ръкуват с учителки. 

В прилежаща Франция на алжирка бе отказано поданство, откакто отказала да се ръкува със чиновник по време на церемонията по даването на поданството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР