Швейцария обяви по-строги ограничения за справяне с втората вълна на

...
Швейцария обяви по-строги ограничения за справяне с втората вълна на
Коментари Харесай

Швейцария затяга мерките за борба с втората вълна на К-19

Швейцария разгласи по-строги ограничавания за справяне с втората вълна на ковид, блъснала страната, в това число обвързване за носене на маски в цялата страна и възбрана за огромни обществени събирания, предават международните информационни организации.

Забраняват събирането на повече от 15 души на публични места и маски би трябвало да се носят на всички закрити публични места, разгласи държавното управление след изключително съвещание.

Заповедта за носене на маски в публичния превоз е разширена, с цел да обхване железопътни гари, летища, автобусни и трамвайни спирки, съобщи държавното управление, замествайки набор от разпореждания, които се прилагаха в разнообразни райони на Швейцария.

Задължението за носене на маска ще важи и за магазини, банки, църкви и кина, съобщи държавното управление. Препоръчва се на хората да работят от у дома, в случай че могат.

"Степента на заразяване с К-19 се е нараснала с доста бързи темпове ", сподели швейцарският президент Симонета Сомаруга. "За разлика от преди, той визира всички кантони и всички възрастови групи ", добавя тя.

"С настъпването на зимата е доста значимо да се забави разпространяването на вируса в този момент. Всеки ден има значение. "

Швейцария, страна с 8,6 милиона души, регистрира в петък най-високия дневен брой инфекции от началото на рецесията с К-19 с 3 105 нови случая.
До момента 74 422 души са инфектирани с новия ковид и 1823 души са умряли.

Сомаруга съобщи, че държавното управление е готово да наложи по-драстични ограничавания, в случай че новите не работят.

Не е избран период за това какъв брой дълго ограниченията, предопределени да защитят както популацията, по този начин и стопанската система, ще останат в действие, добави тя. Здравният министър Ален Берсет удостовери, че втората вълна на ковид към този момент се е материализирала.

"Мога да кажа, че през последните 10 дни е тук втората вълна. Тя пристигна по-рано и по-силна, в сравнение с си мислехме, само че сме готови за обстановката ", разясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР