Швейцария и Италия завършиха при равенство 0:0 в мач от

...
Швейцария и Италия завършиха при равенство 0:0 в мач от
Коментари Харесай

Историческо! Италия подобри световния рекорд, но съжалява, че не взе трите точки в Базел

Швейцария и Италия приключиха при тъждество 0:0 в мач от Група С от международните квалификации за Мондиал 2022, което означаваше, че Скуадра адзура усъвършенства международния връх по брой мачове на нациоанален тим без загубата. Възпитаниците на Роберто Манчини към този момент имат на сметката си 36 с мач повече от Бразилия и Испания. Двата отбора се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество, а при започване на втората част Жоржиньо пропусна от бялата точка. Италия бе по-активният отбор, само че не съумя да осъществя опциите си.

Гостите стартираха по-агресивно и упражниха преса в началните минути. В 13-ата минута ЧИро Имобиле се озова на добра позиция, само че изстрелът му от наказателното поле бе блокиран, след което Лоренцо Инсиние овладя кълбото и нанесе удар, само че право в ръцете на Ян Зомер.

"Адзурите " продължиха да бъдат нападателни и в 19-ата минута Мануел Локатели изведе Доменико Берарди зад тила на отбраната. Нападателят напредна и стреля, само че вратарят на Швейцария уверено избави.

В 23-ата минута след следващата многходова офанзива на Италия Доменико Берарди насочи изстрел от границата на наказателното поле, принуждавайки Ян Зомер да улови.

Постепенно двата тима заформиха борба в средата на терена, а Швейцария погледна по самоуверено към вратата на Джанлуиджи Донарума. Рикардо Родригес центрира остро в наказателното поле, след което последва рикошет в крайници на Джовани Ди Лоренцо, което обърка стража на Италия, само че топката излезе в ъглов удар.

В 34-ата минута Лоренцо Инсиние насочи доста техничен удар в далечния ъгъл, пращайки топката на сантиметри над напречната греда.

Четири минути преди края на първото полувреме пристигна и най-хубавото състояние за домакините. Мануел Аканджи стреля с глава, пращайки топката рисково покрай десния непряк дирек.

В началото на втората част Италия още веднъж започва нападателно и в 50-ата минута получи правото да извърши дузпа, откакто Рикардо Родригес фаулира Доменико Берарди в наказатеолното поле. Главният арбитър Карлос дел Серо Гранде изчака помощниците му да прегледат обстановката с ВАР, след което удостовери решението си. Зад топката застана Жоржиньо, само че стреля доста едва и Ян Зомери избави.

Малко по-късно Стивън Цюбер заплаши вратата на Джанлуиджи Донарума, само че изпрати топката в навън. Постепенно домкините добиха самочувствие и придвижиха играта в половината на "адзурите ".

В 72-ата минута Лоренцо Инсиние овладя в наказателното поле и стреля в левия ъгъл, само че още веднъж Ян Зомер с превъзходно избавяне предотврати заплахата.

В заключителните минути на дуела двамата вратари направиха решаващи спасявания. Първо Ян Зомер отрази пряк изстрел от ъглов удар на Федерико Киеза, а незабавно по-късно Джанлуиджи Дунарума се намеси на два пъти уверено след изстрели на Денис Закариа.

До края на дуела двата отбора не съумяха да си отбележат попадения и поделиха точките. Италия продължава да бъде водач в групата с 11 точки, до момента в който Швейцария е с четири по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР