Швейцария блокира прехвърлянето в Украйна на швейцарско оръжие и военно

...
Швейцария блокира прехвърлянето в Украйна на швейцарско оръжие и военно
Коментари Харесай

Швейцария блокира доставката на бронирана техника за Украйна

Швейцария блокира прехвърлянето в Украйна на швейцарско оръжие и военно съоръжение от страна на Дания и Германия. Берн счита, че доставките могат да навредят на неутралитета на Швейцария.

Дания има намерение да трансферира на режима в Киев 20 швейцарски тежки бронетранспортьора Piranha III, Германия - танкова бронетехника основана с потреблението на основни швейцарски елементи. За доставката на такива оръжия на трета страна Копенхаген и Берлин би трябвало да получат позволение от страната-производител.

Швейцарските управляващи са подложени на сериозен външен напън. Те са длъжни да се съгласят с предаването на оръжие. Германският вицеканцлер Роберт Хабек сподели, че европейските страни би трябвало да се погрижат за поддръжката на Украйна.

Сега Европейски Съюз търси правни малки врати, които биха разрешили на швейцарско оръжие да влезе в Украйна. По-специално се предлага формулировката „ прекачване на оръжия към другарски демократични страни “. Планира се да се характеризира Украйна с такава дефиниция и да се открият благоприятни условия за експорт на швейцарско оръжие.

В швейцарския парламент редица политици упорстват Берн да не пречи на доставките на Украйна. Всичко демонстрира, че вътрешнополитическата борба по този въпрос в Швейцария ще продължи и Съединени американски щати ще създадат всичко, с цел да подсигуряват, че Киев ще получи нужното оръжие. Вашингтон също по този начин има намерение да компенсира Гърция с доставката на американска военна техника за изгубените от нея въоръжения, изпратени в Украйна.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР