Швейцарецът Невин Галмарини спечели олимпийската титла в паралелния гигантски слалом

...
Швейцарецът Невин Галмарини спечели олимпийската титла в паралелния гигантски слалом
Коментари Харесай

Невин Галмарини спечели олимпийската титла в паралелния гигантски слалом

Швейцарецът Невин Галмарини завоюва олимпийската купа в паралелния великански слалом в сноуборда.
Във финала Галмарини се наложи над южнокорееца Сангхо Лий, като го изпревари с 0.43 секунди. 31-годишният швейцарец, който бе сребърен медалист от предходните олимпийски игри, не остави никакво подозрение в превъзходството си над младия кореец.

Бронзовото отличие, както и на предходните олимпийски игри в Сочи, стана владеене на словенеца Жан Кошир, който се наложи в дребния край над французина Силван Дюфур. Дюфур позволи група неточност в края на трасето, като не съумя да избегне конфликт с една от вратите и загуби скъпо време. С третото си място Кошир донесе втори орден на Словения от Игрите след среброто на биатлониста Яков Фак.

Галмарини, Лий и Кошир стигнаха до медалите, откакто още в квалификационните спускания дадоха най-хубави времена. За да се добере до купата, швейцарецът поредно се оправи със словенеца Тим Мастняк в осминафиналите, италианеца Роланд Фишналер в четвъртфиналите и с Дюфур в полуфиналите. Най-драматичен в цялото съревнование бе полуфиналът сред Лий и Кошир, извоюван от корееца с преднина от едвам 0.01 секунди.

Българската вяра за орден Радослав Янков се показа под опциите си и остана на 19-о място в квалификацията, като по този начин не съумя да се класира за същинската част на конкуренцията.

Сноуборд, Паралелен великански слалом, мъже:
1. Невин Галмарини (Швейцария)
2. Сангхо Лий (Република Корея)
3. Жан Кошир (Словения)
4. Силван Дюфур (Франция)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР