Швеция в момента няма планове да изпрати танкове Леопард 2

...
Швеция в момента няма планове да изпрати танкове Леопард 2
Коментари Харесай

Швеция за момента няма да изпраща танкове на Украйна

Швеция сега няма проекти да изпрати танкове " Леопард 2 " (Leopard 2) в Украйна, само че не изключва опцията да ги изпрати в бъдеще, предава ДПА.

" В момента от страна на Швеция не се води подготовка за подаяние на танкове, само че не е изключено това да се случи на по-късен стадий ", съобщи шведският министър на защитата Пол Йонсон пред в. " Свенска дагбладет " (Svenska Dagbladet). Той към този момент беше декларирал предишния петък, че по принцип Швеция не би възразила на изпращането на танкове в Украйна.

Шведските въоръжени сили имат към 120 танка " Леопард 2 ".

По информация от норвежките медии Норвегия също обмисля дали да изпрати " леопарди " в Украйна, само че към момента не е взето решение. Според в. " Дагенс нерингслив " би било допустимо Норвегия да даде до осем от своите общо 36 танка " Леопард 2 ", написа Българска телеграфна агенция.

Финландският министър на защитата Мико Савола съобщи през днешния ден, че неговата страна ще се причисли към групата страни, изпращащи танкове в Украйна, макар че приносът ѝ ще бъде стеснен, съобщи Ройтерс. Той отхвърли да разяснява какви биха могли да бъдат размерите на финландския принос.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР