Швеция се слави с една от най-сполучливите социални системи, а

...
Швеция се слави с една от най-сполучливите социални системи, а
Коментари Харесай

Бащите, които избраха да бъдат „в майчинство“

Швеция се слави с една от най-сполучливите обществени системи, а отпускът по майчинство там е един от методите за поощряване на тъждество сред половете.

Освен че на шведските бащи се поставят 10 дни заплатен отпуск след раждане на детето, те са длъжни да вземе 60 от общо 480 дни (или 18 месеца), колкото е интервалът за отпуск по майчинство в страната (в противоположен случай този период не може да бъде употребен изцяло).
 image2_16x9.png Вирусите са тук, а подготвени ли сме за тях? На фокус
Въпреки че остатъкът от дните могат да се разпределят, както родителите пожелаят, единствено 14% от бащите в Швеция избират да разделят майчинството поравно с половинките си .

Това въодушевява локалния фотограф Йохан Бевман да снима редица портрети на дребното шведски татковци, които избират да останат у дома за половин година. По този метод той се надява да накара останалите мъже в Швеция да погледнат на бащинството от друг ъгъл, както и да повдигне полемика по въпроса.

„ С този план желая да открия за какво тези мъже са избрали да останат вкъщи доста повече, в сравнение с болшинството от шведските татковци. Какво им е донесло това, по какъв начин са с трансформирали връзките им с техния сътрудник и дете, и какви упования са имали преди да употребяват този отпуск. “

Йохан Бевман отбелязва, че прекарването на време с децата е освен от изключителна значимост за реализирането на връзка с тях, само че и оказва помощ да се поставиш на мястото на брачната половинка и подобриш връзките си с нея.

 Швеция татковци фотоси Johan Bävman

 Швеция татковци фотоси Johan Bävman

„ Не желаех да фотографирам отлични татковци, а такива, които демонстрират компликациите на това да имаш дете “ , споделя той пред “Cosmopolitan”.

Вижте фотосите от плана му „ Шведски татковци “ в галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР