Понякога хората не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед… Познаването

...
Понякога хората не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед…
Познаването
Коментари Харесай

10 фини следи в поведението на човек, който се преструва на добър

Понякога хората не са такива, каквито наподобяват на пръв поглед…

Познаването на признаците, разказани в тази публикация, ще ви помогне да разпознаете хората, които единствено се преструват на положителни и да избегнете разочарованието във връзките си.

1. Прекалени похвали

Срещали ли сте в миналото някой, който ви обсипва с похвали наляво и надясно? Разбира се, прелестно е да получаваш хвалба, само че когато наподобява несъразмерна или несъответстваща, това може да е знак за скрити планове. Хората, които се преструват на положителни, постоянно употребяват ласкателства, с цел да завоюват снизхождение. Истинските похвали нормално са съответни и въодушевени, вместо да се разхвърлят като бонбони.

2. Манипулиране на диалози

Тези хора постоянно насочват диалога по този начин, че да се върти към тях. Ако диалогът им не върви, те бързо сменят тематиката с нещо, което ги интересува. Това манипулативно държание има за цел да поддържа имиджа на „ положителното момче “ посредством тънко управление на взаимоотношението.

3. Липса на емпатия

Емпатията – способността да схваща и споделя възприятията на другите – е значима за всяка здрава връзка. Въпреки това хората, които се преструват на общителни, постоянно не го имат. Тяхното манипулативно държание е ориентирано към надзор, а не към същинска връзка. Те могат да подценен възприятията ви или да не проявят състрадание в сложни моменти.

4. Неуважение към границите

Зачитането на персоналните граници е основен детайл от здравите взаимоотношения. Някои хора обаче постоянно подценяват тези ограничавания. Те могат да създадат нежелани мнения за персоналния ви живот, да ви накарат да се чувствате неловко или да ви принудят да вършиме неща, които не харесвате.

5. Недостъпност в сложни моменти

Един в действителност прелестен човек ще бъде до вас, когато имате потребност. Въпреки това хората които се вършат на положителни, постоянно се провалят в това отношение. Те могат да бъдат другарски настроени, когато им е комфортно, само че когато в действителност имате потребност от поддръжка, те внезапно стават недостъпни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР