Швеция премина днес мрачната граница от 5 000 смъртни случая,

...
Швеция премина днес мрачната граница от 5 000 смъртни случая,
Коментари Харесай

Подходът на Швеция към COVID-19 доведе до над 5000 жертви

 Швеция мина през днешния ден мрачната граница от 5 000 смъртни случая, породени от затруднения от новия ковид. Досега държавното управление се радваше на политически консенсус поради по-мекия си метод. Агенцията за публично здраве заяви, че е записала 5 041 смъртни случая от COVID-19, което подрежда страната на пето място по смъртност на един милион поданици, написа AFP.

Шведският министър председател Стефан Льовен съобщи преди дни в телевизионно изявление, че тактиката на Швеция да не се затвори " не е неуспех ". Големият брой смъртни случаи в домовете за възрастни хора " няма нищо общо със тактиката ", сподели той, а е обвързвано с минусите в обществото, в това число недобрата хигиена в доста от домовете. Политическите кръгове в Швеция, както и огромна част от популацията в страната поддържаха решението да не се вкарват строги ограничавания. Но през последните седмици се следи възходяща рецензия поради битката на държавното управление за всеобщи проби. Политическите съперници упрекнаха ръководещите, че се крият зад специалистите и не поемат отговорност по време на рецесията.

Чуват се гласове, че по-мекият метод на Швеция " може да е съдействал за високия брой на смъртните случаи " и апели неотложно да бъде назначена комисия, която да изследва по какъв начин се оправя държавното управление с рецесията. Шведски управляващи подчертаха, че през последните седмици ситуацията доста се е подобрило, макар високата смъртност. Агенцията за публично здраве съобщи, че в страната има 54 562 доказани случая на заразяване с ковид, като по-голямата част от новите случаи са леки. Броят на хоспитализациите и пациентите с интензивно лекуване е понижен фрапантно спрямо пика през април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР