Швеция предлага осем изтребителя Грипен с въоръжение за сума, която

...
Швеция предлага осем изтребителя Грипен с въоръжение за сума, която
Коментари Харесай

Швеция представи предложението си за изтребители „Грипен“

Швеция предлага осем изтребителя " Грипен " с въоръжение за сума, която е под заделените от държавното управление 1.8 милиарда лева Това стана ясно на конференция, на която представители на компанията и на шведското държавно управление показаха параметрите на офертата до българското Министерство на защитата .

 
При сключване на контракт шведската компания „ СААБ ” има подготвеност да достави първите четири изтребителя до две години. В пакета се включва въоръжение, логистична поддръжка, образование на личен състав и водачи. Шведите оферират опция въоръжението да бъде и американско, като типът му би трябвало да бъде посочен от българското държавно управление.
 
Предложението включва и построяването на два изцяло оборудвани хангара, като в границите на така наречен индустриално съдействие, ще бъде построен районен център за поддръжка на изтребители " Грипен ". Вече са водени договаряния с български, компании, които имат потенциал и опция да се грижат както за поддръжката на самолетите, по този начин и за производство на части за тях.
 Швеция БГНЕС

 
От шведска страна прецизират, че параметрите на офертата може да бъдат усъвършенствани в границите на диалозите правителство-правителство. Според Йоаким Валин, шеф „ Експорт и интернационалните връзки “ в шведската Агенцията за отбранително имущество има опция в това число и за увеличение на броя на закупените изтребители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР