Швеция победи с 2:1 Япония в четвъртфинален мач от Световното

...
Швеция победи с 2:1 Япония в четвъртфинален мач от Световното
Коментари Харесай

Шведките си разчистват пътя към финала

Швеция победи с 2:1 Япония в четвъртфинален мач от Световното състезание за дами, игран в Окланд. Головете за “тре крунур ” означиха Аманда Илестед (32’) и Филипа Ангелдал (51’- дузпа), а за японките точна бе Хонока Хаяши (87’). Така скандинавките детронираха още един от любимците в шампионата, откакто на осминафиналите отстраниха Съединени американски щати след осъществяване на дузпи.

Мачът стартира равностойно, само че шведките съумяха първи да нанесат своя удар в 32-рата минута, когато Аманда Илестед бе най-съобразителна след безредие и откри резултата за 1:0. Втората част стартира с доста положително състояние за Швеция, като в 47-ата минута Йоана Ритинг Канерид стреля рисково, само че японската вратарка Аяка Ямашита съумя да избие в корнер. Четири минути по-късно обаче Фука Нагано игра с ръка в наказателното си поле и след обзор с ВАР съдийката отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Филипа Ангелдал в 51-вата минута - 2:0 за Швеция.

Японките пробваха да реагират, като на собствен ред получиха дузпа, само че тя бе пропусната от влязлата като запаса Рико Уеки в 76-ата минута, която нацели напречната греда на шведския пазач Зечира Мушович. Десетина минути по-късно директен свободен удар на Аоба Фуджино също срещна горната греда на Швеция, като топката се разноски по голлинията, само че по този начин и не влезе в мрежата. Все отново в 87-ата минута Япония понижи на 1:2 с гол на друга запаса - Хонока Хаяши. Бе обещано и огромно 10-минутно продължение, през което обаче шведките съумяха да запазят задатъка си.

Така Швеция ще играе на полуфиналите с испанките, които по-рано денем победиха Нидерландия с 2:1 след продължения. Шведките не престават да са без загуба на Мондиала, до момента в който за впечатляващите дотук Япония тя бе първа, само че коства мястото им в шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР