Швеция победи с 1:0 Словакия в мач от втория кръг

...
Швеция победи с 1:0 Словакия в мач от втория кръг
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Дузпа върна Швеция в битката за осминафиналите

Швеция победи с 1:0 Словакия в мач от втория кръг на група " С " на Евро 2020. Играчите на Яне Андерсон надвиха с попадение от дузпа в 77-ата минута и излязоха отпред в класирането с 4 точки. Загубилият през днешния ден отбор има 3, а Испания е с 1, само че по-късно се изправя против Полша, която няма актив.

Двубоят стартира доста интензивно с офанзиви към двете порти. Първото състояние бе за Словакия, само че Ондрей Дуда бе в засада при центрирането към него. Шведите дадоха отговор незабавно с удар на Себастиан Ларсон, който бе отразен от Мартин Дубравка.

В 5-ата минута капитанът на Словакия Марек Хамшик центрира добре от корнер, Юрай Куцка стреля с глава, само че не уцели вратата на Робин Олсен.

В 13-ата минута „ трите корони “ получиха право да изпълнят директен свободен удар след нарушаване против Маркус Берг на десния фланг, само че последвалият удар с глава на Михаел Лустиг не откри задачата.

Постепенно Швеция се настани в половината на символичните посетители в търсене на първи гол в мача. При една от техните офанзиви, стражът на Словакия изправи косите на почитателите на отбора, заели местата си на „ Газпром Арена “, откакто не съумя да улови центрирана топка от левия фланг на офанзивата на Швеция, само че не се стигна до нищо по-опасно за неговата врата.

В края на полувремето Словакия последователно изнесе играта по-далеч от вратата си и на собствен ред опита да нападна. В 38-ата минута Куцка опитва удар от воле с левия крайник, само че той бе отразен от бранителите на Швеция. Две минути преди края на първата част капитанът на Словакия Марек Хамшик бе на добра позиция фронтално против противниковата врата, само че ударът му мина над напречната греда. Това бе и последното рисково състояние за първото полувреме, което приключи при резулатат 0:0.

Втората част на срещата стартира мощно за Швеция. Минута след началото Александър Исак насочи удар към противниковата врата, само че той бе блокиран от бранителя на Интер Милан Шкриняр. Скандинавците опитваха да поразят вратата на Дубравка с центрирания от ъглови удари, само че опитите им не се увенчаха с триумф. Словакия обаче отвърна с рисков удар на Ондрей Дуда. В 50-ата минута футболистът на Кьолн съумя да се освободи от опеката на противниковия нападател Берг и стреля мощно от границата на наказателното поле. Ударът му с десния крайник обаче мина над вратата.

В 58-ата минута Словакия сътвори най-опасното си състояние досега в мача. След центриране при едно статично състояние Юрай Куцка бе пропуснат от противниковите футболисти и стреля от близко с глава. Робин Олсен обаче направи превъзходно избавяне, само че бе маркирана засада. Швеция отговори на предизвикателстово с доста рисков удар на Лудвиг Аугустинсон, само че Дубравка направи ужасно избавяне с лявата си ръка. При последвалия корнер централният защитник Маркус Даниелсон стреля рисково, само че над вратата.

Много деен за Швеция бе и Александър Исак. При едно центриране на Лустиг в 67-ата минута, младокът изпревари централният защитник Любомир Шатка, само че ударът му бе неакуратен. В 71-вата минута 22-годишният футболист на Реал Сосиедад направи необикновен рейд, тръгнал от средата на терена. Той мина през трима словаци, само че ударът му от границата на наказателното поле бе избавен от Дубравка.

Натискът на Швеция даде резулатат в 76-ата минута, когато Исак пусна добре топката към Робин Куайсон, който бе съборен от забавилия се Дубравка. При отсъдения углавен удар Емил Форсберг не сгреши.

Голът окрили Швеция и в 82-ата минута Исак се измъкна фронтално против противниковата врата, подаде на Виктор Куаесон, ийто удар обаче бе избит в корнер.

4 минути преди края Словакия опита да изравни, като при едно центриране от ъглов удар се получи карамбол, след който обаче по този начин и не последва удар.

До края на мача Словакия опита масиран напън към вратата на Олсен, само че до съществени рискове по този начин и не се стигна и Швеция завоюва доста значими три точки по пътя към осминафиналите на Евро 2020.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР