Швеция е готова най-накрая да се присъедини към НАТО в

...
Швеция е готова най-накрая да се присъедини към НАТО в
Коментари Харесай

Швеция се присъединява към „езерото на НАТО“ на прага на Москва

Швеция е подготвена най-сетне да се причисли към НАТО в четвъртък, което значи, че западният защитителен алианс съвсем е обкръжил цялото Балтийско море, значим маршрут за търговия с нефт за Русия и дом на един от неговите флоти.

„ Балтийско море се трансформира в езеро на НАТО “, сподели Кришянис Кариньш, министър на външните работи на Латвия и самообявил се претендент да оглави НАТО.

Тъй като страната публично става 32-ият член на Воденият от Съединени американски щати съюз по време на гала във Вашингтон, Швеция носи със себе си централнобалтийски остров Готланд — наименуван „ великански самолетоносач “ — което улеснява отбраната на трите дребни балтийски страни.

Швеция и присъединението на Финландия към НАТО беше съвсем немислимо преди три години. Но когато съветските танкове започнаха да се търкалят към Киев през февруари 2022 година, двете северни страни осъзнаха какво може да направи Москва на своите съседи, които не са членове на военния съюз. Присъединяването на Финландия завърши предходната годин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР