Швеция беше първата страна, която въведе законова смяна на пола

...
Швеция беше първата страна, която въведе законова смяна на пола
Коментари Харесай

Швеция гласува за намаляване на възрастта за смяна на пола на фона на противоречия

Швеция беше първата страна, която вкара законова промяна на пола през 1972 година, само че предлагането за понижаване на минималната възраст от 18 на 16, което би трябвало да бъде гласувано от Народното събрание в сряда, провокира разногласия.

Дебатът също по този начин отслаби позицията на консервативния министър председател Улф Кристерсон, откакто той призна, че се е поддал на натиска от членовете на партията по въпроса.

Освен намаляването на възрастта, предложенията също по този начин имат за цел да създадат по-лесно човек да се промени правния им пол.

„ Процесът през днешния ден е доста дълъг, може да отнеме до седем години, с цел да измененията законния си пол в Швеция, “ Петер Сидлунд Понкала, президент на Шведската федерация за правата на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните, куиър и интерсексуалните ( RFSL), сподели пред Агенция Франс Прес.

Съгласно предлагането, два нови закона ще заменят настоящето законодателство: един, регулиращ хирургични процедури за смяна на пола, и един, регулиращ административната про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР