Шведското правителство възнамерява да отмени действащо от десетилетие изискване ресторанти,

...
Шведското правителство възнамерява да отмени действащо от десетилетие изискване ресторанти,
Коментари Харесай

Швеция планира да отмени разрешителните за танцуване в заведения

Шведското държавно управление има намерение да анулира настоящо от десетилетие условие заведения за хранене , нощни клубове и други заведения да имат особено позволение, с цел да могат посетителите им да танцуват, съобщи Асошиейтед прес. 

Предложената законодателна смяна , показана през вчерашния ден, значи, че заведенията повече няма да имат потребност от лиценз, с цел да провеждат танци. Вместо това по общо предписание единствено ще би трябвало да се записват в полицията, което ще може да става в джука форма и няма да коства нищо. 

Кандидатстването за " позволение за танци " е обвързвано с такса от най-малко 700 крони (67 щ. долара) за съответното заведение. Според настоящата сега уредба притежателят може да загуби лиценза си за сервиране на алкохол и разрешителното си за бизнес, в случай че служители на реда минат на инспекция и открият, че мястото няма позволение за танцуване. 

" Не е рационално страната да контролира танцуването на хората " , сподели министърът на правораздаването Гунар Стрьомер.       

Шведски медии приветстваха решението за анулация на условието, което дефинират като остаряло и морализаторско. 

Правителственото предложение, което би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, планува новият режим да влезе в действие от 1 юли. 

През 2016 година шведският парламент единомислещо гласоподава разрешителните да отпаднат, само че условието към момента е част от законодателството и се ползва. Според Шведската телевизия през последните 20 години депутати от всички партии, като се изключи социалдемократите, са подкрепяли анулация на разрешителните. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР