Шведското правителство предупреди днес, че ще въведе нови, по-строги коронавирусни

...
Шведското правителство предупреди днес, че ще въведе нови, по-строги коронавирусни
Коментари Харесай

Швеция с важно предупреждение към своите граждани

 Шведското държавно управление предизвести през днешния ден, че ще вкара нови, по-строги коронавирусни ограничения, в случай че хората не съблюдават настоящите ограничавания, и по този метод излагат на в допълнение натоварване здравната система, която се бори с трета вълна на разпространяване на ковид, заяви Българска телеграфна агенция.

В Швеция, в която работят най-вече ограничения с целесъобразен темперамент, броят пациентите с COVID-19 в интензивните отделения на лечебните заведения доближи най-високата си стойност от началото на пандемията. В някои шведски райони са заети всички кревати в интензивните отделения.

" Няма опция в този момент да стартираме да живеем по този начин като че ли пандемията към този момент е завършила. Броят на инфектираните няма да намалее от единствено себе си ", съобщи на конференция шведската министърка на опазването на здравето Лена Халенгрен. Тя прикани хората да съблюдават настоящите правила и рекомендации на управляващите и посочи, че не изключва въвеждането на по-строги ограничения, в случай че обстановката се утежни.

Шведската здравна министърка не даде детайлности какви може да бъдат възможните нови ограничавания. Шведските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за 7510 нови инфектирани и още 38 смъртни случая, свързани с ковид. Те не прецизираха какъв интервал обгръщат тези данни.

В Швеция, с население от 10 милиона души, досега са регистрирани над 924 хиляди случая на ковид, 13 863 от които са завършили със гибел. Починалите на глава от популацията в страната са няколко пъти повече в сравнение с в северните й съседи, само че по-малко спрямо множеството от останалите европейски страни, въвели локдаун.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР