Шведското правителство отмени повечето ограничения, въведени за ограничаване на разпространението

...
Шведското правителство отмени повечето ограничения, въведени за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Падат мерките в Швеция, Куба отвори плажовете си |

Шведското държавно управление анулира множеството ограничавания, въведени за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи ДПА.

Вече няма ограничаване за това какъв брой хора могат да вървят на футболни мачове и концерти. Отпада и таванът за гостите на сватби и рождени дни.

Отменена бе и рекомендацията за отдалечена работа, само че всеки със признаци би трябвало да си остане у дома и да си направи проучване.

Здравните управляващи споделиха, че това разхлабване на ограниченията е станало допустимо, с помощта на напредъка с имунизационната акция. Над 83 % от хората над 16-годишна възраст в Швеция са получили най-малко една доза, а над 76 % са изцяло имунизирани.

Плажовете и басейните в кубинската столица Хавана , както и известната крайбрежна алея Малекон бяха отворени още веднъж, откакто бяха затворени за девет месеца поради пандемията.

В публично известие в държавните медии, представено от губернатора на Хавана Рейналдо Гарсия Сапата, се споделя, че плажовете и басейните ще бъдат отворени към този момент с половин потенциал и че би трябвало да се съблюдават всички ограничения за предварителна защита от вируса.

„ В басейните и в плажните зони носенето на маска е наложително, с изключение на при плуване “, се споделя в известието. Упражненията на публични места също са позволени за следващ път.

Миналата седмица заведения за хранене, питейни заведения и други публични места бяха отворени още веднъж в осем от 15 -те провинции на Куба с стеснен потенциал - облекчение за кубинците след девет месеца затваряне.

Длъжностни лица обявиха, че границите на Куба ще бъдат отворени още веднъж за задгранични туристи от 15 ноември, а учебните заведения последователно ще отворят порти през октомври и ноември.

Според държавните медии повторното отваряне е станало допустимо „ поради продължителното понижаване на броя на доказаните случаи през последните осем месеца и напредъка в акцията за имунизация “.

Това е изключително правилно в Хавана, където повече от 70 % от популацията в този момент е имунизирано, съгласно формалните данни.

Досега Куба е преброила повече от 870 000 случая на COVID-19 и близо 7 400 смъртни случая. Дневният брой на случаите непрекъснато понижава.

Използвайки три локални ваксини, нито една от които не е утвърдена от Световната здравна организация, в този момент островната страна от Карибите е ваксинирала повече от 45 % от популацията си от 11,2 милиона.

Нацията се надява да премине прага от 90 % имунизирани до ноември.

в това число и на условието за съблюдаване на отдалеченост. Имунизационното покритие в северната страна е 67%. Всички. Страната е рекордьор с 87% имунизирани измежду лицата над 12 години. Коронавирусът в страната  към този момент не е систематизиран като " сериозна опасност за обществото ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР