Шведският търговец на мебели и стоки за дома IKEA ще

...
Шведският търговец на мебели и стоки за дома IKEA ще
Коментари Харесай

IKEA отваря най-големия си магазин в Югоизточна Европа на 60 км от България

Шведският търговец на мебели и артикули за дома IKEA ще открие втория си магазин в Румъния по-рано от предстоящото, оповестяват румънските медии.

Магазинът, който е ситуиран в източната част на столицата Букурещ, единствено на 60 км от границата с България, ще отвори порти през идващото лято. Първоначално се очакваше построяването му да отнеме повече време и формалното разкриване да бъде до края на 2018 година Общата инвестиция в обекта е 86 млн. евро.

Шведската комерсиална верига купи имота на някогашна фабрика през лятото на 2015 година от американския капиталов фонд Broadhurst Investment. Там компанията ще вдигне втория си магазин в Букурещ, който ще бъде и най-големият в Югоизточна Европа, с повърхност от 36 000 кв. м.

IKEA е в напреднали договаряния за два имота в Клуж-Напока, Тимишоара или Брашов. Компанията ще открие магазини в тези градове към 2020-2021 година Шведският търговец на дребно счита да влага 431 млн. евро в Румъния през идващите 10 години.

Марката IKEA оперира в северната ни съседка от 2007 година, в началото както франчайз, а след това и ръководена от самата компания. През последните години магазинът на шведския търговец в Букурещ е доста сполучлив и се радва на възходящи продажби. Компанията регистрира 126.3 млн. евро за последната финансова година (септември 2016-август 2017), което е растеж от 14% на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР