Шведският производител Volvo очаква увеличение на продажбите, като ще залага

...
Шведският производител Volvo очаква увеличение на продажбите, като ще залага
Коментари Харесай

Volvo се цели към двойно повече продажби до 2025 г.

Шведският производител Volvo чака нарастване на продажбите, като ще залага на електрически и самостоятелни коли, като също по този начин предлага на клиентите си пакетни услуги.

© Hannah Mckay Още по тематиката
Volvo се готви да пусне акции на борсата

Амбицията на притежателя - китайската Geely, е шведският автопроизводител да бъде оценен на 30 милиарда $
15 май 2018
Най-големите автомобилни компании се готвят за промяна на поколението в ръководството

Fiat Chrysler, Daimler и Toyota са измежду тези, които ще би трябвало да изберат нов управител през идващите няколко години
12 апр 2018
Автономна кола за пръв път умъртви пешеходец

Това се случи в Аризона с автомобил на Uber, компанията спря всичките си стратегии за тестване
20 мар 2018 Volvo планува двойно повече продажби и нарастване на маржа на облагата с 50% до 2025 година Шведският авто производител възнамерява да разшири предлаганите абонаментни услуги и да задълбочи партньорството си с фирмите за споделено пътешестване, написа Financial Times.

Според новия бизнес проект компанията ще заложи на електрическите и самостоятелните коли, с което се надява да оглави изменящата се промишленост. Електромобилите ще съставляват към половината от производството, а останалите ще са хибриди. Освен това 50% от колите ще се оферират като абонаментни пакети за директна връзка с клиентите, а към една трета ще са изцяло самостоятелни.

Компанията планува повишаване на годишните продажби от 600 хиляди до 1.2 млн. автомобила, а маржът на облагата се чака да доближи 9%, което ще подреди шведския автомобилопроизводител до водачите на пазара в сегмента Audi и BMW.

Плановете

От март тази година Volvo стартира да предлага на клиентите си Care by Volvo, абонаментен пакет против месечна такса, включваща автомобила, застраховка и сервиз. Плановете са доникъде на идващото десетилетие над 5 млн. души да употребяват услугата, която ще донесе непрекъсната облага на компанията.

" Очакванията на клиентите ни се трансформират стремително ", изяснява изпълнителният шеф на Volvo Хакан Самюелсън, което постанова смяна на бизнес модела на компанията от " чисто авто производител " до " предлагаща директни услуги ".

" Приключихме подновяването на колите си. Сега е време да планираме бъдещето ", сподели още Самюелсън, добавяйки, че основаване на връзка с клиентите е " атрактивна опция ".

Партньорство с фирмите за споделено пътешестване

Докато множеството огромни производители на коли създават лични планове за споделено пътешестване, от Volvo ще продават самостоятелните си коли на компании за безпилотни таксита. В края на предходната година Volvo и Uber подписаха договорка за съвсем 1.5 милиарда $ за 24 хиляди самостоятелни автомобила.

Шведската компания договоря други сходни покупко-продажби сега, както и има намерение да си партнира с Android и да отвори системите си за софтуера на Гугъл.

Volvo предвижда, че продажбите ще се усилват с 10% на година, само че тези проекти не включват електрическите Polestar, както и новата абонаментна услуга за млади купувачи, която се държи от Volvo и китайския й притежател Geely.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР