Шведският производител на стомана SSAB ще инвестира 4.5 милиарда евро

...
Шведският производител на стомана SSAB ще инвестира 4.5 милиарда евро
Коментари Харесай

Шведски производител на стомана строи завод изцяло на зелена енергия

Шведският производител на стомана SSAB ще влага 4.5 милиарда евро в построяването на " мини-завод " на зелена сила в град Лулеа, Швеция , оповестиха от Reuters по днешни данни на компанията.

Компанията ще затвори актуалната индустриална система , която работи на правилото на доменните пещи, откакто новият цех бъде приключен. Това ще разреши 7% понижение на общите излъчвания на CO2 в Швеция , по данни на уеб страницата на SSAB.

Пускането в употреба на завода , която ще има годишен потенциал от 2.5 милиона метрични тона, се чака до края на 2028 година , а цялостният му потенциал ще бъде осъществен година по-късно.

" Новият мини-завод ще има по-добра позиция поради по-ниски закрепени разноски, по-висока успеваемост, по-кратки периоди за осъществяване и отстранени излъчвания на въглероден диоксид ", показват от SSAB.

Производството в заводите на SSAB е най-големият източник на въглеродни излъчвания в Швеция и Финландия. От компанията настояват, че планът ще има позитивно влияние върху излъчванията и облагите.

По-рано SSAB показаха и проект за разноски в размер на близо 4.5 милиарда евро за цялостна декарбонизираща промяна на компанията , което включваше и " мини-завод " във Финландия. Допълнително, след измененията на шведския цех Oxelösund се чака и понижение с 3% на общите излъчвания на въглероден диоксид в страната.
 След дълго очакване Швеция към този момент е формален член на НАТО
След дълго очакване Швеция към този момент е формален член на НАТО

" Добрите неща идват при тези, които чакат ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР