Шведският премиер Стефан Льовен се е самоизолирал у дома заедно

...
Шведският премиер Стефан Льовен се е самоизолирал у дома заедно
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция се е самоизолирал след контакт със заразен

Шведският министър председател Стефан Льовен се е самоизолирал вкъщи дружно със брачната половинка си, откакто е имал контакт със инфектиран с ковид, съобщи Франс прес.

Това заяви самият той, като сподели, че самоизолирането е единственото нещо, което един виновен човек може да направи в такава обстановка.

Льовен съобщи, че се усеща добре, както и брачната половинка му. Той обаче призна, че като цяло в страната обстановката бързо се утежнява и става сериозна.

За разлика от карантината, въведена в редица европейски страни, Швеция има друга тактика, основана на рекомендации, без изолираност и без съвсем никакви наказателни ограничения. След първата вълна на ковид, която докара в Швеция до 5000 умряли, страната реализира през лятото и при започване на есента положителни резултати в битката с инфекцията, само че след това броят на новозаразените стартира да се усилва. Вчера Швеция мина прага от 6000 умряли от затруднения от ковид.

В прилежаща Дания премиерката Мете Фредериксен и две трети от държавното управление също са в самоизолация, откакто министър се оказа инфектиран. Първият тест на Фредериксен е негативен и в този момент се чака резултатът от втория.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР