Шведският парламент не подкрепи днес вот на недоверие срещу премиера

...
Шведският парламент не подкрепи днес вот на недоверие срещу премиера
Коментари Харесай

Шведското правителство оцеля

Шведският парламент не поддържа през днешния ден избор на съмнение против премиера Стефан Льовен във връзка със абсурда към незадоволително добре защитаваните секретни данни на Националната транспортна организация. 136 депутати гласоподаваха "против ", 43 - "за ", 155 се въздържаха, заяви ТАСС.

Вотът бе импортиран в сряда от популистката партия "Шведски демократи ", поискала да бъде пратено "в оставка държавното управление, което не се отнася съществено към казуса със сигурността ". По време на дебатите обаче социалдемократите с болшинство в Народното събрание обявиха, че "Шведски демократи " "просто се занимава с политически игри ", а Умерената съдружна партия изиска цялостно следствие на обстоятелствата, свързани със абсурда.

През 2015 година Транспортната организация на Швеция подписа контракт за обслужване на своята компютърна система с компанията IВМ. Според шведски медии компанията употребила услугите на техници в Чехия и Сърбия, непроверени от шведската полиция по сигурността СЕПО. Така чиновници на Ай Би Ем получили достъп до база данни за превоза в кралството, в това число за полицейските и военните транспортни средства, също и за шофьорските книжки на жителите на Швеция с номерата и фотосите им.

Във връзка със абсурда тази година подадоха оставки ред висши чиновници в Швеция, в това число министрите за инфраструктурата и на вътрешните работи. Разследване, водено от Транспортната организация и СЕПО, откри, че секретните данни не са попаднали у недоброжелатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР