Шведският автопроизводител „Волво” започва постепенно да замества традиционните двигатели с

...
Шведският автопроизводител „Волво” започва постепенно да замества традиционните двигатели с
Коментари Харесай

„Волво” обяви началото на електрическата автомобилна революция

Шведският автопроизводител „ Волво” стартира последователно да замества обичайните мотори с вътрешно горене с електрически. Това ще го направи първата обичайната автомобилна компания, която се обръща напълно към произвеждане на „ зелени” коли.

Този ход наподобява много самоуверен, защото в световен мащаб продажбите на електрически коли са под от 1% от общите продажби за 2016 година

„ Технологията е подготвена, цената е подобаваща и нашите клиенти са готови”, разгласи обаче шефът на отдела за нови разработки във „ Волво” Хенрик Грийн.

Дали това е по този начин, занапред ще се разбере. Въпросът за „ зелените” возила несъмнено е на дневен ред единствено дни преди срещата на Г-20 в Хамбург, която ще бъде съсредоточена върху измененията в климата.

Китай, като един от най-големите замърсители на природата в световен мащаб, се чака да удостовери уговорката си към Европейския съюз в битката с климатичните промени.

Обявената от „ Волво” смяна на производството е най-вероятно повлияна от китайските притежатели на компанията. Китай е страната с най-вече продадени електрически коли за 2016 година – 507 хиляди от общо 863 хиляди за целия свят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР