Шведският автомобилен производител Волво (Volvo) отчита изключително успешна година с

...
Шведският автомобилен производител Волво (Volvo) отчита изключително успешна година с
Коментари Харесай

Волво слага край на двигателите с вътрешно горене от 2019 г.

Шведският авто производител " Волво " (Volvo) регистрира извънредно сполучлива година с над половин милион продадени коли световно и близо 10% е растежът на продажбите на българския пазар, оповестиха от компанията.

" Волво " също по този начин разгласи, че слага електрификацията в основата на бъдещия си бизнес и от 2019 година всеки нов модел ще има електрически мотор. Така шведската компания ще постави исторически завършек на колите, които имат единствено мотори с вътрешно горене, е посочено в известието.

Глобален растеж от 7 на 100

През миналата година " Волво " е продал 571 777 автомобила в целия свят, което е растеж от 7 на 100 по отношение на година по-рано.

Новото " Волво " XC60 и моделите от серията 90 са били най-продаваните коли на компанията по света.

Най-голям растеж на продажбите шведската компания регистрира на азиатския пазар – 20.9%, а най-големият пазар е Китай, където е маркиран рекорден растеж от 25.8% спрямо 2016 година

В Европа, Средния Изток и Африка растежът на продажбите е 3.3 на 100, а в Американския район е 0.7 на 100.

В България - над 9% повече продажби

Шведският производител регистрира и сполучлива година на българския пазар с растеж в продажбите на коли от 9.4 на 100 през 2017 година по отношение на миналата година.

Най-продаваният " Волво " автомобил на българския пазар е - Volvo XC60.

Солидно търсене има и на версията с хибриден мотор - T8 Twin Engine Plug-in Hybrid на българския пазар, настояват от компанията.

Приключенската версия на класическото комби – Volvo V90 Cross Country, също има положителни продажби, след дебюта си на българския пазар при започване на 2017 година

Глобалните планове

Във връзка с уговорката за електрификация, " Волво " разгласи обособяването на Polestar като независима марка за електрифицирани коли, напълно консолидирана с групата.

През предходната година компанията е задълбочила партньорството си с Geely Holding посредством основаването на взаимна софтуерна компания, с цел да се обезпечат нужните икономии за развиването на идващото потомство електрифицирани коли.

" Волво " също по този начин разгласи, че поема 30% от акциите на новата марка на Geely, LYNK & CO, основана на взаимната CMA платформа (Compact Modular Architecture).

Компанията продължава построяването на нов индустриален център в Южна Каролина, който е първият цех на " Волво " в Съединени американски щати. Там ще се създава новото S60, както и идващото потомство ХС90 от 2021 година

В края на годината " Волво Карс " подписа рамково съглашение с компанията за споделено пътешестване " Юбер " (Uber) за продажбата на десетки хиляди коли със системи за самостоятелно ръководство сред 2019 и 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР