Шведските власти повдигнаха днес обвинения в терористично престъпление срещу мъж,

...
Шведските власти повдигнаха днес обвинения в терористично престъпление срещу мъж,
Коментари Харесай

Обвиниха мъж в тероризъм, убил жена по време на политически фестивал в Швеция

Шведските управляващи повдигнаха през днешния ден обвинявания в терористично закононарушение против мъж, обвинен в убийството на жена и обмисляне на убийството на върховен политик през юли, съобщи Ройтерс.

 

Прокуратурата упрекна 33-годишния мъж в „ терористично закононарушение посредством преднамерено ликвидиране “ и „ подготовка на терористично закононарушение посредством подготовка на преднамерено ликвидиране ".
 
Мъжът беше задържан, откакто жена беше смъртоносно намушкана на многолюден площад в град Висбю на остров Готланд по време на годишния шведски политически фестивал „ Алмедаленска седмица “.

 

Жената – известна шведска психиатърка, беше намушкана покрай мястото, където лидерката на Партията на центъра Ани Льооф трябвало да даде конференция.

 

Прокурорът Хенрик Олин удостовери, че Льооф, която през септември разгласи, че се отдръпва от лидерския пост, е била набелязаната жертва. По думите му следствието е открило, че мъжът, който имал душевен проблеми, е възнамерявал да нападне и други хора, в това число публицисти и политици, заяви БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР