Шведските власти обвиниха Русия, че се опитва да повлияе на

...
Шведските власти обвиниха Русия, че се опитва да повлияе на
Коментари Харесай

Шведските власти обвиниха Русия в разпространение на неверни твърдения за изгарянето на Корана

Шведските управляващи упрекнаха Русия, че се пробва да повлияе на метода, по който се гледа на изгарянето на Корана по света посредством акции за дезинформация, за да заплаши присъединението на Швеция към НАТО, съобщи The Guardian, представен от " Фокус ".

Шведската организация за психическа отбрана, част от Министерството на защитата, разгласи, че съветските държавни медии RT и Sputnik са разгласили поредност от публикации на арабски, лъжливо потвърждавайки, че шведското държавно управление поддържа изгарянето на Корана.

Според отчетите от края на юни управляващите са записали към милион сходни текстове на арабски и други езици.

Говорителят на Агенцията за психическа отбрана Микаел Остлунд е декларирал, че дезинформацията онлайн е повишена лавинообразно, откакто двама иракчани изгориха Коран пред джамия в Стокхолм.

Сред тези, които популяризират подправена информация, е декларирал той, са страни и ислямистки екстремисти.

" Те повтарят истории, че Швеция поддържа изгарянето на Корана и че е ислямофобска страна и зложелател на исляма “, е подчертал той и е добавил, че това затруднява присъединението на страната към НАТО.

Според него фактът, че сходни възгледи са били предадени от държавните медии, демонстрира, че " тази тактика идва от върха и е утвърдена от Кремъл ".

" Тъй като моделът на дезинформация се развива с течение на времето, за хората става по-лесно да повярват, че подправените истории са истина “, е добавил той.

Правителството на Швеция е под възходящ световен напън да предотврати по-нататъшни митинги, само че към този момент изключва опцията за смяна на законите за свободата на изложение на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР