Шведските въоръжени сили са доставили храна и вода на 1000

...
Шведските въоръжени сили са доставили храна и вода на 1000
Коментари Харесай

Снежен хаос и минус 43,6°: Доставиха вода и храна на 1000 блокирани шофьори в Швеция

Шведските въоръжени сили са доставили храна и вода на 1000 водачи на коли и камиони, които са останали блокирани в изобилните снеговалежи в страната през последните 24 часа.

Спасителите са работели, с цел да стигнат до хората и да ги освободят. Хаосът при пътуванията е настъпил на фона на падащите зимни температури в Скандинавието.

Повечето от тях си вършат специфична система за отопление

Изключително студено време удари елементи от Швеция, Финландия и Норвегия, а снежните стихии в Дания оставиха водачите в клопката на автомагистрала покрай Орхус, показва Би Би Си.

Метеорологичната станция в Северна Швеция записва най-студената нощ в страната от 25 години във вторник вечерта. Там температурите паднаха до -43,6 градуса.

На места поради снега пътищата са непроходими и стотици коли стопират пред снежните преспи.

„ Това е цялостен безпорядък “, съобщи представителят на полицията Евелина Олсон.

Шведският институт по метеорология и хидрология заяви за сняг и вятър

Снегорини, полицията и спасителите са работели в сряда вечерта и през цялата нощ, с цел да освободят хората в блокираните коли. Някои са имали медицински проблеми, измежду които и диабет.

Ерика Сепелиовайте разяснява пред локално издания, че тя, двете ѝ деца и кучето им са били освободени след 19 часа.

56-годишната Малин Йохансон от Охус споделя, че тя и сътрудникът са запалвали колата си на постоянни шпации, с цел да я поддържат топла. Те били освободени, когато спасителите срязали централната преграда на пътя. Така тръгнали към дома си в 04:30 часа в четвъртък.

„ Проблемът е, че вали толкоз доста сняг, че пътят още веднъж е затрупан единствено половин час откакто е измит “, показва Евелина Олсон.

В четвъртък сутринта доста от колите към този момент бяха освободени, макар че камионите към момента остават блокирани.

Автобусите и влаковете бяха анулирани в региона на Сконе в четвъртък сутринта, а управляващите приканиха хората да заобикалят ненужни пътувания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР