Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинения

...
Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинения
Коментари Харесай

Осъдиха италиански хирург за смъртни случаи на пациенти в Швеция

Шведски апелативен съд осъди италианския хирург Паоло Макиарини по обвинявания в закононарушение по работа за това, че е вградил изкуствени трахеи на трима пациенти, които по-късно са умряли, като го осъди на две години и половина затвор, съобщи Ройтерс.

Бившият хирург в университетската болница " Каролинска ", обвързвана с института, който присъжда Нобеловата премия за медицина, е упрекнат за осъществената през 2011-2012 година пробна процедура .

Миналата година съд от по-долна инстанция призна Макиарини за почтен по обвиняванията в нахлуване с утежняващи виновността условия при трите смъртни случая и за отговорен по обвиняванията за причиняване на тежка телесна щета в четвърти случай, като постанови условна присъда.

Отменяйки трите оправдателни присъди, шведският апелативен съд уточни в изказване, че " не оспорва обстоятелството, че хирургът се е надявал методът му да проработи ", само че е открил, че Макиарини е " работил с незаконно желание ".

" Разследването демонстрира, че той е осъзнавал риска от това процедурите да причинят на пациентите физически пострадвания и премеждия, както и че е бил апатичен към разбирането за тези опасности ", се споделя в правосъдното решение.

През 2016 година шведското държавно управление освободи от служба управителния съвет на института " Каролинска ", откакто следствие откри, че той е показал немарливост при наемането на Макиарини и даването на позволение той да оперира пациенти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР