Шведската компания за търговия на дребно Ikea ще предложи миниатюрен

...
Шведската компания за търговия на дребно Ikea ще предложи миниатюрен
Коментари Харесай

Предлагат микрожилище под наем за по-малко от 1 долар

Шведската компания за търговия на дребно Ikea ще предложи дребен апартамент чартърен в Токио, столицата на Япония. Жилището с повърхност 10 квадратни метра ще бъде препоръчано чартърен за едвам 0.86 $ на месец, показват от компанията, предава CNN. Апартаментът ще бъде единствено един, като обзавеждането ще бъде напълно на Ikea.

Компанията чака всички искащи да живеят в пробното жилище да подадат молба в период до 3 декември. Условието е претендентите да са над 20-годишна възраст.

Жилището ще се отдаде чартърен на определения претендент, който ще може да живее там до 15 януари 2023 година. Наемателят ще би трябвало са да покрива разноските си за комунални услуги.

Въпреки дребния си размер от 10 квадратни метра, жилището разполага с всичко належащо.

„ Едно от основните решения е да се употребява отвесното пространство ”, показват от Ikea в формалния си уебсайт.



Схема на микрожилището, което ще бъде отдадено чартърен в Токио;  Снимка: Ikea

Токио е един от най-пренаселените градове в света, заради което микрожилищата не са оригиналност за този пазар. Населението на столицата на Япония надвишава 14 млн. души.

Това не е първият път, в който шведската компания навлиза на имотния пазар.

Компанията има взаимно дружество на име BoKlok със шведската строителна компания Skanska, което построява налични модулни жилища в Швеция, Финландия и Норвегия. През 2019 година BoKlok пуснаха нов тип жилища, предопределени за хора, страдащи от деменция, с дизайн, допускащ на пациентите да продължат да живеят в личен дом, а не в профилирани институции.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР