Шведската компания Klarna достигна оценка от 5,5 млрд. долараРапърът Снуп

...
Шведската компания Klarna достигна оценка от 5,5 млрд. долараРапърът Снуп
Коментари Харесай

Снуп Дог допринася за успеха на най-големия финтех в Европа

Шведската компания Klarna доближи оценка от 5,5 милиарда $

Рапърът Снуп Дог влага и взе участие в рекламните акции на финтех стартъпа Klarna (снимка: Klarna)

Млада компания, подкрепена от рапъра Снуп Дог, се трансформира в най-големия финтех стартъп в Европа , оценен на стойност 5,5 милиарда $ , излиза наяве от репортаж на CNBC.

Шведската компания за онлайн разплащания Klarna разгласи във вторник, че е достигнала оценка от 5,5 милиарда $ след поседния кръг на финансиране от 460 милиона $, което я прави най-голямата частна финтех компания в Европа.

Базираният в Стокхолм стартъп, който дава услуга „ купете в този момент, плащайте по-късно ”, съобщи, че ще употребява новите средства за продължение на експанзията си на американския пазар. Кръгът на финансиране бе воден от основаната в Сан Франциско капиталова група Dragoneer.
още по тематиката
Klarna работи с компании от секторите на търговията на дребно и разплащанията, като предлага на клиентите опция да заплащат покупки с отсрочване във времето,  без да им начислява рента. Фирмата купува поръчки непосредствено от търговците на дребно и по-късно ги фактурира на клиентите, тъй че купувачите в никакъв случай не заплащат непосредствено на търговеца.

Основана през 2015 година, Klarna разгласи във вторник 1 милиард $ годишни доходи. Също през 2015 година компанията започва бизнеса си в Съединени американски щати, където пораства с 6 милиона нови клиенти годишно.

Klarna е неповторима с това, че дава по-опростена и по-интелигентна опция на кредитните карти. Нейната услуга прави извършването на покупки „ по-гладко ”, онлайн и офлайн, което явно подхожда на американския консуматор.

По-рано тази година Klarna разгласи партньорство със Снуп Дог, според което рапърът влага в компанията и взе участие в нейните рекламни акции. Изпълнителният шеф на компанията Себастиан Сиематковски неотдавна съобщи, че Klarna е узряла до равнище, при което може да започва в началото обществено предложение на акции (IPO).

Няколко европейски финтех стартъпи се разрастват бързо на пазара в Съединени американски щати. Германската онлайн банка N26, която беше оценена на 3,5 милиарда $ предишния месец, неотдавна пусна приложението си за мобилно банкиране в Съединени американски щати, до момента в който английската банка Monzo, оперираща единствено с мобилно приложение, стартира да предлага услугите си на американски клиенти през юни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР