Шведската компания (IKEA) обяви, че ще закрие фабрики, ще затвори

...
Шведската компания (IKEA) обяви, че ще закрие фабрики, ще затвори
Коментари Харесай

IKEA затваря фабрики в Русия и съкращава персонал

Шведската компания (IKEA) разгласи, че ще закрие заводи, ще затвори офиси и ще редуцира съвсем всички от работещите за нея 15 000 души, съобщи Ройтерс.

“За страдание обстановката не се усъвършенства, а опустошителната война продължава. Бизнесите и веригите на доставки по целия свят са съществено наранени и не виждаме опция да подновим интервенциите си скоро”, се показва в известие на “Ингка груп” (Ingka Group), която е притежател на магазините в Русия.

Компанията акцентира, че продажбите там няма по какъв начин да бъдат обновени в близко бъдеще. “Ингка”, един от най-големите притежатели в света на огромни търговски центрове, към момента държи отворени 14-те си мола в Русия, брандирани “МЕГА”.

Шведският производител на мебели е измежду наброяващите над 1000 западни компании, които редуцираха интервенциите си в Русия след началото на нашествието й в Украйна на 24 февруари, или я напуснаха.

През март ИКЕА затвори магазините си в страната и спря да ги доставя, само че продължи да заплаща на чиновниците си, като това ще продължи до края на август.

Компанията заяви, че ще стартира да търси нови притежатели на четирите си заводи, само че не разкри елементи.

Ikea to further curtail operations in Russia and Belarus, sell factories

— MarketWatch (@MarketWatch)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР