Шведската климатична активистка отново изрази солидарността си с народа на

...
Шведската климатична активистка отново изрази солидарността си с народа на
Коментари Харесай

Грета Тунберг изрази подкрепа за палестинците на климатичен протест в Нидерландия

Шведската климатична активистка още веднъж изрази солидарността си с народа на Газа по време на климатичен митинг нощес, скандирайки " няма климатична правдивост на окупирана земя ", съобщи ДПА.

" Като придвижване за климатична правдивост би трябвало да се вслушваме в гласовете на потиснатите и на тези, които се борят за независимост и правдивост. В противоположен случай не може да има климатична правдивост без интернационална взаимност ", сподели тя.

След това Тунберг съобщи микрофона на жена, носеща палестински шал, която съобщи, че Израел " прави геноцид " в страната ѝ и съзнателно нападна лечебни заведения и цивилни.

Мъж скочи на сцената пред камерите, сграбчи микрофона от Тунберг и съобщи: " Дойдох тук за климатичен митинг, а не за политически възгледи ".

Тунберг, която носеше обичайния черно-бял палестински шал, прикани участниците да запазят успокоение, преди да си върне микрофона.

Шведската активистка към този момент направи сходни изявления, в които насочи рецензии против израелската блокада на Газа на митинг предишния месец и беше подложена на критика, че не е загатнала и израелските жертви на клането на " Хамас " от 7 октомври, при което починаха към 1200 души, отбелязва ДПА.

Организаторите на снощното събитие обявиха, че в него са взели участие към 85 000 души, което го прави най-голямата проява от този тип в Нидерландия до момента, добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР