Шведската група , както и американските певици Лейди Гага и

...
Шведската група , както и американските певици Лейди Гага и
Коментари Харесай

АBBА, Лейди Гага и Били Айлиш с номинации за Грами”

Шведската група, както и американските певици Лейди Гага и Били Айлиш са включени в листата на претендентите за премията " Грами " в категорията " Песен на годината ". Церемонията по оповестяването на номинираните беше излъчена довечера на уеб страницата на премията, предава БГНЕС.

АBBА е показана с I Still Have Faith In You, а Happier Than Ever на Били Айлиш също е номинирана. Дуетът Тони Бенет и Лейди Гага ще се състезава за премията с I Get A Kick Out Of You. Сред останалите номинации са американският рапър Lil Nas X за песента му Montero, канадецът Джъстин Бийбър за Peaches. Сред другите номинирани са Оливия Родриго, рап дуото Silk Sonicи Бранди Карлайл.
Бени Андерсън: Предстоящото турне е прощаване, АББА се разпада вечно
Въпреки новия албум и идното турне, поп групата AББA разгласи, че се разпада вечно. Но това ще бъде след виртуалния концерт с тъй наречените..

64-ата гала по връчването на премиите " Грами " ще се състои в Лос Анджелис на 31 януари. Идеята за основаване на премия " Грами " в Съединените щати - по сходство на филмовите " Оскар " -и и телевизионните " Еми ", е препоръчана за първи път в средата на 50-те години на предишния век, когато се избират първите претенденти за звездите на Алеята на славата в Холивуд. През 1957 година в Съединени американски щати е учредена Националната академия за звукозаписни изкуства и технологии. Академията учредява премията " Грами " през 1958 година (името на премията произлиза от думата за грамофон, защото на спечелилите се връчва златен грамофон). Първата гала " Грами " се организира на 4 май 1959 година

Още от МУЗИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР