Шведската екоактивистка Грета Тунберг възнамерява да предаде щафетата на други,

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг възнамерява да предаде щафетата на други,
Коментари Харесай

Грета Тунберг се оттегля от екоактивизма, започва да учи

Шведската екоактивистка Грета Тунберг има намерение " да съобщи щафетата " на други, разгласи самата тя в изявление, оповестено през днешния ден на фона на конференцията за климата КОП27 в Египет, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Трябва да чуем разказите и прекарванията на хората, които са най-засегнати от климатичната рецесия ", сподели Тунберг в изявление за шведската телеграфна организация ТТ.

" Това е моментът да предам щафетата на тези, които в действителност имат истории за описване. Имаме потребност от нова вероятност ", сподели 19-годишната активистка.

" Става още по-лицемерно, когато хората в Швеция да вземем за пример споделят, че ще можем да се приспособяваме, и че не би трябвало да се опасяваме от това, което може да се случи в бъдеще ", добави Тунберг.

" Трудно е да повярваме на някои изказвания на международните водачи и държавни глави пред микрофоните ", уточни природозащитничката.

" Липсата на знания (за климата) от страна на някои от най-влиятелните хора на планетата е фрапантен ", сподели Тунберг.

Догодина младата шведка, която не уточни съответно с какво ще се занимава, откакто се отдръпна, възнамерява да се запише като студентка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР