Шведската частна инвестиционна компания EQT привлече вниманието след сделка за

...
Шведската частна инвестиционна компания EQT привлече вниманието след сделка за
Коментари Харесай

В тази европейска компания има почти толкова милиардери, колкото в Google

Шведската частна капиталова компания EQT притегли вниманието след договорка за придобиване на една от най-големите компании за частен капитал в Азия. Акциите на EQT скочиха с близо 12% след новината за договорката на стойност 7,5 милиарда $ за придобиване на Baring Private Equity Asia - компания ръководена хонконгския милиардер Жан Салата.

Увеличението на цената на акциите направи милиардери на сътрудниците на EQT Ленарт Блечер и Пер Франзен, както и основния изпълнителен шеф Кристиан Синдинг, Богатството на всеки един от тях е на стойност към 1,1 милиарда $, съгласно изчисленията на Forbes.
 Милиардери, само че единствено за минути: Предприемачи, които забогатяха през 2021-а, само че не за дълго
Милиардери, само че единствено за минути: Предприемачи, които забогатяха през 2021-а, само че не за дълго

Някои от тях останаха в редиците на богаташите единствено няколко месеца, няколко дни или даже няколко минути

В компанията към този момент има четирима други милиардери, сътрудници на компанията, само че след новината за договорката броят им към този момент е седем - съвсем толкоз, колкото са милиардерите в Гугъл или Фейсбук

Baring Private Equity Asia ръководи 19,5 милиарда $ активи. Компанията ще бъде продадена за 1,7 милиарда $ в брой и 191 милиона нови акции на EQT. Очаква се договорката да бъде приключена през четвъртото тримесечие на 2022 година

ЕQT е учредена през 1994 година и от този момент тя се разраства в най-голямата частна капиталова компания в Швеция, с почти 73,4 милиарда евро ръководство на активи. EQT влага най-вече в частен капитал, само че също по този начин е влога в рисков капитал, недвижими парцели и инфраструктура.
 CATL към този момент
Новият водач при батериите за електрически автомобили към този момент " създава " милиардери по-бързо от Гугъл и Фейсбук

За огромна част от възхода си на пазара на акумулатори CATL би трябвало да благодари на Tesla

EQT се причислява към Гугъл, Фейсбук, китайската компания за акумулатори Contemporary Amperex Technology (известна като CATL) и китайския производител на хранителни подправки Foshan Haitian Flavoring & Food като част от дребното компании, които са " произвели " толкоз доста милиардери в границите на компанията.

Гугъл и Фейсбук имат осем милиардери измежду създателите, ръководителите и вложителите. CATL и Foshan имат по 9 милиардери съгласно изследване на Forbes. Акциите на EQT са се нараснали много през последните пет години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР