Шведска компания реализира мечтата на много хора, които искат да

...
Шведска компания реализира мечтата на много хора, които искат да
Коментари Харесай

Atri - мечтата на всеки, който търси напълно автономна къща

Шведска компания осъществя фантазията на доста хора, които желаят да живеят отвън града, да бъдат измежду природата и да употребяват достиженията на цивилизацията - течаща вода, ток и доста други.

Използвайки естествени първични материали и съвременна технология, Naturvillan сътвори къщата Atri.

Тя е изцяло самостоятелна и се намира на брега на езерото Vänern - най-голямото в Швеция и третото по величина в Европа.

Atri не е обвързвана с външна електропреносна мрежа. Разполага със лична - интегрирана фотоволтаична система, която генерира и съхранява нужната за жителите на къщата електрическа енергия.
View this post on Instagram
A post shared by Naturvillan (@naturvillanab)

Водата се добива от бунар. След като се употребява, минава през пречиствателна система, която прави допустима повторната й приложимост.

Разглеждайки Atri, не може да не ви направи усещане, че тя има триъгълна форма. Последната е въодушевена от иглолистните дървета в района. Прозрачният покрив има две предопределения - да обезпечава задоволително светлина в дома и да интегрира интериор и екстериор.

View this post on Instagram
A post shared by Naturvillan (@naturvillanab)

В построяването на къщата Naturvillan са употребявали естествени материали с ниско влияние върху околната среда. Намалена е нуждата от вентилация и осветяване, с цел да се орежат разноските за ток и вода.
View this post on Instagram
A post shared by Naturvillan (@naturvillanab)

Соларни панели са натоварени със задачата да обезпечат задоволително сила през лятото за къщата, а също по този начин за зареждането на електрически автомобил. Тъй като през зимата слънцето е едва, отоплението на къщата и стоплянето на вода се правят с печка на дърва. В допълнение към нея компанията предлага други решения за отопление през студените месеци.

В къщата има и оранжерия. За нея се употребява към този момент предходната през пречиствателната станция вода. По този метод се понижават отпадните води и се обезпечава напояването за производството на плодове и зеленчуци.

Atri, със своите 124 км. метра застроена повърхност и 1300 кв. метра двор, коства 850 000 евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР