Шведът Арман Дуплантис отново подобри световния рекорд в овчарския скок.

...
Шведът Арман Дуплантис отново подобри световния рекорд в овчарския скок.
Коментари Харесай

Арман Дуплантис полива световния рекорд с ракия

Шведът Арман Дуплантис още веднъж усъвършенства международния връх в овчарския скок. Той преодола 6,20 м на международното състезание в зала в Белград.
Преди две седмици в сръбската столица той реализира и предходния международен връх от 6,19 м.
С новото върхово достижение 22-годишният швед заслужи първа международна купа в кариерата си, като още с 6,05 м ликвидира съперниците си. Среброто остана за бразилеца Тиаго Браз с 5,95 м, а бронзът взе Кристофър Нилсън (САЩ) с 5,90 м.
След като си обезпечи купата, олимпийският първенец от Токио 2020 нападна върха и съумя от третия опит. Дуплантис държи четирите най-хубави скока в историята на тази дисциплинираност. През февруари 2020 година той записа първото върхово достижение от 6,17 м и от този момент го усъвършенства с по сантиметър.
В типичния си закачлив жанр шведът съобщи, че ще отпразнува новия връх със... сръбска ракия, както и преди две седмици
" Ще има малко ракия довечера. Пробвах я към този момент, когато скочих 6,19 м, само че се пазих. Не желаех да откача на международното, знаех, че съперниците ще скачат високо. Но за довечера нямам извинения. Ама не ме питайте такива детайлности. Не знам от какво беше тази ракия ", съобщи Дуплантис.
В Белград България бе показана единствено от Мирела Демирева, която остана 8-а в скока на височина с 1,88 м. Титлата завоюва бронзовата медалистка от Токио 2020 Ярослава Магучих (Укр) с 2,02 м - най-хубаво достижение в света за годината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР