Схващането на крака, или т. нар. мускулна крампа, най-често се

...
Схващането на крака, или т. нар. мускулна крампа, най-често се
Коментари Харесай

Мускулните крампи създават повече проблеми в жегите

Схващането на крайници, или така наречен мускулна крампа, най-често се дължи на електролитен дисбаланс. Той се следи изключително в огромните жеги, тъй като при тях организмът ни губи доста течности.

По този метод се нарушава едно доста тънко равновесие сред обособените електролити, които са съществени за индивида. Установено е, че основният провинен за мускулните крампи е дефицитът на микроелемента магнезий. Той би трябвало да е в несъмнено съответствие с калция - надлежно 0,6 към 1. И когато то не е налице, се стига до мускулните крампи.

Човек може да спре болката по няколко метода. Налага се съответна рехидратация, т. е. би трябвало да се поема задоволително количество течности, отговарящо на изгубеното.

Най-общо нормата е 30 мг вода на кг тегло. При крампа е добре човек да си направи масаж на проблематичното място. Да смени ситуацията си, да повдигне крайника на по-високо. В този миг региона на недоволството може да се третира с нестероидни противовъзпалителни средства като някои гелове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР