[Shutterstock] Политиката може да бъде скучна по два различни начина.

...
[Shutterstock] Политиката може да бъде скучна по два различни начина.
Коментари Харесай

Защо умря изборната интрига

[Shutterstock] Политиката може да бъде скучна по два разнообразни метода. Единият e като да вземем за пример в Швейцария. " Радваме се, че сме скучни политици в ерата на Тръмп и Брекзит ", пошегува се скоро швейцарският президент.

В богатите и културни страни политическите разлики са умерени и в диалога сред тях се намира път благосъстоянието да се резервира и усили. Това е положителният метод.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Лошият метод политиката да е скучна е като да вземем за пример в Русия. Там няма конспирация, тъй като всичко е ясно - каквото и да стане, ръководи Путин.

България, несъмнено, не е Швейцария на Балканите и за пояснение на политическата досада тук би трябвало се гледа по-скоро на изток. Интрига на евроизборите няма, само че гласуването в неделя ще покаже желанието на хората за смяна, само че по различен метод - с ниската им интензивност.

А многото партии с резултати близки до границата за изпращане на депутати в Брюксел ще са доказателство, че много хора търсят опция, само че не съумяват да се обединят задоволително коя тъкмо да е тя.

Още по-лошата вест е, че неналичието на конспирация е разследване от съзнателните дейности на властта през последните години. Всеки опит за политическа опция през последните години биваше обезвреден по два метода - или посредством завладяване, или посредством смазване с следените медии и подчинената правосъдна система.

Който политик или даже жител си позволяваше да каже явни истини, получаваше незабавно кофи мръсотия и инспекции - прокурорски и/или данъчни. Така се стигна до обстановката, в която на власт е " партията на корупцията, на мошениците и крадците ". Цитатът е от съветския опозиционер Алексей Навални и се отнася за партията на Путин.

Това обаче би трябвало да бъде не опрощение за безучастие, а мотивация за смяна. Дори да е мъчно да се види, опция постоянно има. Изборите са необичаен миг, в който властта в действителност е в ръцете на хората. Използвайте я.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР