[Shutterstock] Още по темата Защо диктаторите обичат спорта По-важните теми,

...
[Shutterstock] Още по темата Защо диктаторите обичат спорта По-важните теми,
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Темите, които можете да прочетете само тук

[Shutterstock] Още по тематиката
Защо диктаторите обичат спорта

По-важните тематики, които ще намерите в новия брой на " Капитал "
15 юни 2018
Кой желае да купи Банка Пиреос

Сигурните претенденти са БАКБ на Цветелина Бориславова, Инвестбанк на Петя Славова и гръцкият притежател на Пощенска банка
15 юни 2018
Ужилването " Корал "

Потвърденото от няколко места съществуване на дюни в обсега на плана за огромен комплекс зад плажа на някогашния къмпинг основава съществени проблеми за вложителя
15 юни 2018
Невидимият мораториум върху медикаментите

Здравната каса вкарва предели и условия, които затрудняват пациентите и ги отхвърлят от лекуване
15 юни 2018
Пътнико мил, пътнико здрав

Няколко рекомендации от експерти, които биха ни помогнали да останем във форма, даже когато сме надалеч от у дома
15 юни 2018
Leoni в последна сметка избра Плевен за новия си цех

Инвестицията в предприятието за окабеляване за коли ще бъде към 32 млн. евро
12 юни 2018 Преди няколко месеца, след съвсем протести, министър председателят Бойко Борисов анулира персонално наложения от Народното събрание мораториум върху 25 новаторски медикаменти за тежки болести. И до през днешния ден обаче 13 от тези 25 медикаменти към момента не се изписват. Междувременно, с цел да спести пари здравната каса вкарва и нови предели и условия, които затрудняват пациентите – като да вземем за пример да пътуват до София за диагностициране и експертиза – и ги отхвърлят от лекуване. На процедура става дума за безмълвен мораториум върху изписването на новаторски (и скъпи) лечения. Четете тук.

Дюни на Корал има. До този извод стига " Капитал " при следствието си в частните парцели зад плажа на несъществуващия към този момент къмпинг до Лозенец. Те не са отразени в Общ устройствен план на Царево, защото картата за тях е била " спестена ". Това основава съществени проблеми на вложителя – испанската компания Iberdrola, която възнамерява да построи там огромен комплекс с апартаментни хотели на ръба на 850 метра плажна линия, с разгъната застроена повърхност 236 хиляди кв.м. За частните терени от дълго време има влезнали в действие подробни устройствени проекти (ПУП), само че планът не може да тръгне поради обжалвания на строителни разрешителни. Последната преграда се оказват дюните, върху които не може никой да строи. Вижте историята тук.

Банка Пиреос се продава. А искащи да я купят са две по-малки български банки – БАКБ на Цветелина Бориславова и Инвестбанк на Петя Славова, както и гръцкият притежател на Пощенска банка, Eurobank. Горчивият извод от договорката е, че и деветата по величина финансова институция в страната не съумя да притегли нито един нов западен претендент. А сигурният резултат е, че след десетилетия доминация на гръцките банки в българската система скоро присъединяване им ще бъде стопено от пет на една. Както в останалите покупко-продажби в последно време, ползата идва от към този момент присъстващи на пазара участници, т.е. конкуренцията в бранша понижава. При дребните и междинните институции има различен общ знаменател – те са мечтани за придобиване от по-малки играчи с локални притежатели, които пробват да придобият относително на ниска цена актив и по този начин да поддържат личните си салда.

След две години на изследвания и многократни визити в България немската Leoni в последна сметка избра Плевен за новия си цех. Групата е най-големият производител в Европа и четвърти в света на електрически системи и окабеляване за коли. Инвестицията в северозападния град ще бъде към 32 млн. евро и ще обезпечи над 2000 работни места, което се чака да раздвижи стопанската система на района като цяло. Заводът ще бъде отворен отчасти до края на тази година, а през 2020 година ще проработи на цялостен потенциал. За инвестицията на Leoni България се е конкурирала със Сърбия, Украйна и Македония, а решаваща за крайния избор на вложителя се е оказала поддръжката на икономическото министерство.

През лятото сме на път все по-често, даже и единствено за уикенда. Да поддържаме добра форма (и плажните фотоси да отразяват резултата) е всеобща цел, изключително за тези, трансформирали спорта в неразделна част от всекидневието си. Когато човек пътува, поддържането на здравословни привички е същинско предизвикателство – ранните или късни полети разстройват режима на сън, все има някой локален специалитет за опитване, потребната храна не всеки път е леснодостъпна, а на ново и непознато място е мъчно да се спортува. Ако чувствате потребност от дейни тренировки, това може да бъде доста затормозяващо, а пък в случай че по този начин или другояче стигате мъчно до фитнеса, неналичието на рутина при едно пътешестване може напълно да стопи мотивацията ви. Никой не желае да прекара цялата си почивка, затворен в някакъв хотелски фитнес или на диета. За благополучие има някои трикове, с които можем да избегнем тези страдания. Вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР