[Shutterstock] Още по темата Повече българи са започнали бизнес през

...
[Shutterstock] Още по темата Повече българи са започнали бизнес през
Коментари Харесай

Как се променя средата за предприемачество в България

[Shutterstock] Още по тематиката
Повече българи са почнали бизнес през 2016 година

Страната се изкачва малко нагоре в международната предприемаческа ранглиста на GEM
12 мар 2017
Всеки трети българин има предпочитание да стане бизнесмен

В страната правенето на бизнес се харесва повече, само че страхът за започване пораства, сочи международно проучване на GfK
6 дек 2016
България е 82-ра по предприемачество в света

В класацията на GEDI са включени 137 страни, Съединени американски щати остава водач за трета поредна година
18 ное 2016
Кой взе премиите за предприемачество

" GEM България " връчи първите си оценки за хора и организации, стимулиращи бизнеса
4 окт 2016
Проучване на GEM: Малко българи стартират бизнес, само че по-често той е сполучлив

Липсата на качествено обучение и държавна поддръжка са главните спънки за предприемачеството
28 сеп 2016 Кои са факторите, които пречат на развиването на предприемачеството в България, и кои са тези, които си заслужава да бъдат насърчавани? Какви са опциите за финансиране на бизнеса в страната посредством инструментите на Европейската комисия? Какви са тактиките за сполучлив напредък и излизане на външни пазари на фирмите и за какво е хубаво политиките в региона на предприемачеството да стъпват на данни? На тези и други въпроси ще търсят отговори на 20 октомври лекторите и гостите на годишната национална конференция " Предприемачеството: път към положителна смяна ", проведена от българския офис на " Глобалния предприемачески мониторинг " (GEM) и " Капитал " в партньорство с " EY България ", Superhosting, Председателството е на Европейската комисия в България и " JEREMIE България ".

Събитието ще събере на едно място бизнесмени, представители на държавната и общинската администрация, вложители, членове на неправителствени организации, просветителни и финансови институции, посолства, фондове и публицисти. В търсенето на отговори и сполучливи практики за предприемачеството ще се включат Георг Рааб от Генерална дирекция " Растеж " на Европейската комисия, Илва Скугберг от " Шведския предприемачески конгрес " и Диана Николаева от " EY България ".

" Тази година ще се срещнем с доста нови практики, които се ползват в международен мащаб. Ще проследим малко по малко и пътя към положителна смяна. Надявам се, че след края на събитието участниците ще си тръгнат с забавни хрумвания, които да приложат в своите сфери ", разкрива ръководителят на " GEM България " Искрен Кръстев. В рамките на събитието той ще опише повече за предприемаческите полезности.

На конференцията ще бъде показан и вторият годишен отчет на " GEM България " за положението на предприемачеството в страната. Преди година първото издание на проучването за България сподели, че едвам 3.5% от българите се заемат с предприемачество, само че дребна част от локалните компании се занимават с нововъведения и надлежно броят на тези, които са действителни съперници на интернационалните пазари, е дребен. Сред изводите отпреди година беше и това, че предприемаческата среда в страната страда от неналичието на съответно обучение и задоволителна държавна поддръжка, само че въпреки всичко преимущества за започващите личен бизнес са наличната физическа инфраструктура и услуги.

Дали и по какъв начин се е трансформирало това и по какъв начин се е развила предприемаческата система за последните 12 месеца ще опишат проф. Венета Андонова, която е учител в Universidad de Los Andes в Колумбия, и Мира Кръстева, която е член на борда на " GEM България ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР