[Shutterstock] Още по темата Овладяването на телевизиите Коалицията между ГЕРБ

...
[Shutterstock] Още по темата Овладяването на телевизиите Коалицията между ГЕРБ
Коментари Харесай

Те не се страхуват от скандали

[Shutterstock] Още по тематиката
Овладяването на малките екрани

Коалицията сред ГЕРБ и Пеевски нападна огромните тв канали, тъй като те са от дребното острови на медийна независимост
13 окт 2017
Дай ток за колелото ми

Електрическите колела са доста добра опция за напредване в града и отвън него
12 окт 2017 В една естествена обстановка скупчването на два огромни абсурда към ръководещите щеше да значи единствено едно - рецесия и разлюляване на властта. Напрежението към назначенията в Хасково, което докара до оставката на депутата Делян Добрев, беше незабавно последвано от заканите на сътрудника му Антон Тодоров против публицист от " Нова телевизия ". Съмнения за нечестни назначения плюс опити да се управляват медиите е композиция, която може да заплаши оцеляването на множеството държавни управления.

Ситуацията обаче не е естествена и политическата цена за ГЕРБ от тези два абсурда ще бъде евентуално единствено отдръпването на Антон Тодоров. (Като живо доказателство за политическия парадокс той ще бъде сменен от артиста, който се беше сбил преди време със настоящия съдружен сътрудник Волен Сидеров.)

Ненормалното в обстановката е, че очевидните проблеми, които се виждат в двата абсурда, в действителност през днешния ден се одобряват за изцяло естествени практики.

Роднинските и другарските кръгове по места дотам са се институционализирали, че никой и не приказва за промяна на модела, избор на способени хора с състезания и прочие (вижте текст по тематиката тук). Ако опозицията има някакъв интерес да раздухва случая, то е тъй като желае да смени хората, а не правилото.

Опитите да се отнеме от свободата на медиите, като се нападат така и така дребното относително свободни публицисти демонстрира, че властта и присъдружната й олигархия са гладни за още повече власт.

Заплахата на към този момент някогашния народен представител Антон Тодоров към публицист от " Нова телевизия " провокира такава реакция, тъй като сподели по изключително безочлив метод по какъв начин властта желае да опитоми и дребното останали острови на свободната публицистика (вижте за това тук).

Свободните медии, споделя Албер Камю, могат да бъдат положителни и неприятни, само че без независимост сигурно могат да бъдат единствено неприятни. В България през последните години виждаме доста доказателстват за втората. Когато медиите не осветяват политиците кражбите са по-сладки - повече и по-лесни. Цялата битка да се запуши устата на публицистите е деликатно преследвана тактика да се овладеят всички управляващи. За изпълнителната и законодателната е ясно, правосъдната е повече или по-малко също под надзор и напълно естествено идва ред на четвъртата власт. Така обществените запаси могат да се раздават без никакъв надзор - без боязън, че някой може да отиде в пандиза или да бъде осветлен от журналистическо следствие. Контролът върху парите и хората става цялостен.

Добър образец за това е историята с публичната поръчка за пазаруване на гривни, с които да се наблюдават лишените от независимост. Те са доста по-скъпи, в сравнение с е обикновено, а може и да не правят работа. Мащабът на тази история е относително дребен, само че тя е показателна за манталитета в част от държавната администрация, който с всяка минала година става все по-разпространен. Скандалите стават по-малко, а когато ги има са повече прелестен гъдел за политиците, в сравнение с причина за смяна. България устойчиво затъва.

В броя ще видите още:

Как ще наподобява офисът на бъдещето

Кога има смисъл от онлайн курс по програмиране

Нашествието на електрическите колела Капитал #беззарядно

Седмичният вестник Капитал е версия 3.0 - с нов стилен формат, дизайн и осъвременено наличие и към този момент излиза още в петък.

Може да го намерите в комерсиалната мрежа на централните сергии за печатни издания, веригите Inmedio, Relay, One minute, Lafka, бензиностанции OMV, Shell, Lukoil, " Еко ", " Петрол ", " Ромпетрол ", магазини " Фантастико ", " Билла ", " Кауфланд ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР