[Shutterstock] Още по темата Напред към облака Себастиен Марот, вицепрезидент

...
[Shutterstock] Още по темата Напред към облака Себастиен Марот, вицепрезидент
Коментари Харесай

Челно с бъдещето

[Shutterstock] Още по тематиката
Напред към облака

Себастиен Марот, вицепрезидент в Гугъл, пред " Капитал "
20 окт 2017
Криптомания

След възхода на Bitcoin в този момент има втори цифров взрив - на набирането на финансиране посредством криптовалути. Много нови компании потеглят с хрумвания и обещания да разбият открити бизнес модели, само че еуфорията и бързият растеж застрашително наподобяват балон
20 окт 2017
" Динамо програмен продукт ": цена 50 млн. $, 10 млн. за чиновниците

Българската софтуерна компания има нов мажоритарен притежател - американския фонд Francisco Partners
20 окт 2017
Старите кучета още хапят в Българска социалистическа партия

Ще може ли Корнелия Нинова да овладее партията
19 окт 2017 " Биткойн няма да оцелее ", споделя през 2015 година CEO-то на J.P. Morgan Chase Джейми Даймън. Тогава един биткойн коства 400 $. През септември тази година цената на криптовалутата стигна 5000 $. Има и още - от началото на 2017 година стотици компании събраха милиарди долари финансиране посредством ICO - Initial coin offering, което може да промени фундаментално метода, по който се финансира бизнеса. Въпреки това през септември 2017 същият Даймън назовава биткойн машинация. Дали обаче това е в действителност по този начин, или като представител на " остарелия " финансов бранш той просто си заравя главата пред вълната на смяната?

Темата на броя в този " Капитал " е за криптовалутите и по-точно за това дали ICO-тата са просто съвременен метод да се откраднат пари от хората. Краткият отговор е " Не ". Или най-малко " Не всички ". Има доста образци за сполучливо набиране на капитал по този метод, само че и не малко откровени измами. Това е изцяло нерегулирана територия и всеки е свободен да прави каквото откри за добре - рисковете са огромни. Те обаче се компенсират от лесния достъп до пари.

От тях се възползват и български бизнесмени - към този момент се заражда цяла екосистема от компании, които набират капитал по нов метод и работят посредством блокчейн технология. За тези хора въпросът дали криптовалутите са " машинация " не стои - те към този момент работят в бъдещето.

В текста за продажбата на българската компания " Динамо програмен продукт " се споделя за още една българска компания, която е там. Тя беше купена от американски фонд за 50 млн. $ и това прави договорката втората по величина след продажбата на " Телерик " през 2014 година

Защо бъдещето е на изкуствения разсъдък и машинното образование споделя в изявление за " Капитал " Себастиен Марот, вицепрезидент в Гугъл (прочетете го тук). Според него протичащото се сега е единствено началото на миграцията към облачните услуги и същинската смяна следва, като това е изключително годно за българските компании.

Бъдещето, несъмнено, не е единствено за финансирането на компаниите и ръководството им. Светът се трансформира на всички места, в това число и в къщите ни. В броя може да видите наличните в България технологии да извършите дома си " интелигентен " - от контакти през крушки до (sic!) вентили за радиатори на парното, които разрешават всичко това да се ръководи доста по-ефективно и по-лесно.

Още от броя:

Какво се случва в Българска социалистическа партия и по какъв начин то ни визира

Проблемите на българския финансов пазар съгласно председателката на КФН

Как се прави ток от детски люлки Капитал #беззарядно

Седмичният вестник Капитал е версия 3.0 - с нов стилен формат, дизайн и осъвременено наличие и към този момент излиза още в петък.

Може да го намерите в комерсиалната мрежа на централните сергии за печатни издания, веригите Inmedio, Relay, One minute, Lafka, бензиностанции OMV, Shell, Lukoil, " Еко ", " Петрол ", " Ромпетрол ", магазини " Фантастико ", " Билла ", " Кауфланд ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР