[Shutterstock] Още по темата CME започва търговия с фючърси върху

...
[Shutterstock] Още по темата CME започва търговия с фючърси върху
Коментари Харесай

Как блокчейнът ще преобрази бизнеса

[Shutterstock] Още по тематиката
CME стартира търговия с фючърси върху bitcoin

Новината от най-големия международен оператор разсъни нова вълна от интерес към криптовалутата
1 ное 2017
Мати Лепала: В бъдеще пенсионните фондове ще употребяват Fintech и блокчейн технологии

Главният изпълнителен шеф на PensionsEurope пред " Капитал "
23 окт 2017
Как да копаем биткойн, без да си цапаме ръцете

Дейта центрове стартират да оферират машини за рандеман на криптовалута чартърен
7 окт 2017
Емилиян Енев: Блокчейн напълно ще промени метода, по който вършим бизнес

Създателят и CEO на Recheck пред " Капитал "
6 окт 2017
Възниква нова умна световна стопанска система, основана на новаторска платформа на доверието. Политическият икономист Франсис Фукуяма предвижда бъдеще, в което общественият капитал ще бъде толкоз значим, колкото и физическият и единствено обществата с висока степен на доверие ще могат да основат огромни организации, способни да се конкурират в новата стопанска система.

Две десетилетия по-късно един необикновен инструмент заздравява публичните основи на всяка бизнес договорка - блокчейнът (Blockchain). Първоначално придобила популярност като технология, обвързвана с криптовалутата Bitcoin, през днешния ден тя уголемява обсега си с финансови интервенции в целия свят.

Блокчейнът е криптографски предпазен споделен слой от данни, който фирмите могат да употребяват за цифрово следене на собствеността върху активите, като дружно с това откриват нови благоприятни условия за съдействие и креативен бизнес модели. Като споделен източник на доверие технологията може да разшири потенциала на цифровата промяна от една компания до процесите, в които тя взе участие със своите снабдители, клиенти и сътрудници.

Блокчейн работи като умна счетоводна книга, която построява доверие и е единствен източник за засвидетелствуване. Можете да си я визиите като екселска таблица, само че с няколко основни разлики:
1. Данните, включени в нея, не подлежат на смяна - на процедура могат да се записват единствено нови.

2. Криптографската отбрана генерира високо ниво на доверие, че данните не могат да се манипулират.

3. Споделена е сред голям брой консуматори.

И най-после - разполага с механизъм, нещо като консенсусен логаритъм, който дефинира какво да се поставя в таблицата по взаимно единодушие на нейните консуматори.

Резултат от всичко това е сключването на " интелигентни контракти ". Предоставяните в процеса данни, както и самият развой - с поредно атестиращо записване на взаимоотношенията сред участниците, ще са и атестационни. По този метод се усилва отчетността, обезпечава се бистрота от начало до дъно, а това надлежно би довело и до по-добри бизнес решения.

Представете си компания, която създава сладолед и продава продуктите си на търговци от целия свят. Различните направления от фермата до крайния консуматор нормално са композиция от камиони, кораби, самолети и хранилища. Базираното на блокчейн решение ще запечата информация за продукта от участниците в цялата верига. Данните могат да послужат и като уверение за мястото му на генезис, в това число кравите, от които е пристигнало млякото, и земеделската земя, от която е добита ванилията.

Блокчейнът ще записва регистрирани атестации, които са значими за участниците във веригата от производителите до потребителите, като в същото време може да подсигурява, че се съблюдават положителни практики. Технологията може да се употребява за автоматизирано установяване, наблюдаване и използване на съглашения във веригата за доставки. Например, когато стоките се доставят на крайния адресат, интелигентният контракт може автоматизирано да задейства заплащанията, а когато има разногласия - да дефинира уреждането на зародилите искания. Използването на тази технология би предотвратило вероятните отрицателни последици от недобросъвестни дейности, както и разпространяването на подправени артикули.

Милиарди долари се влагат в блокчейн, а някои от най-умните хора на планетата са ангажирани с разбирането по какъв начин тази технология може да преобрази бизнеса и промишленостите. Потенциалното й влияние кара предприятията да премислят съществуващите бизнес модели, да преразгледат опциите, които по-рано не са считали за жизнеспособни, и да тестват границите на нови.

Възниква нова умна световна стопанска система, основана на новаторска цифрова платформа на доверието. Тя основава удобна среда с нови направления и неограничени благоприятни условия. И организациите, които са гъвкави - дотолкоз, че да могат да се пресъздадат по един търговски жизнерадостен метод, ще процъфтяват в цифровата епоха.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР