[Shutterstock] Още по темата CK Hutchison вече е едноличен собственик

...
[Shutterstock] Още по темата CK Hutchison вече е едноличен собственик
Коментари Харесай

Германия изостава с дигитализацията

[Shutterstock] Още по тематиката
CK Hutchison към този момент е едноличен притежател на италианския телеком Wind Tre

Компанията от Хонконг купи 50% за 2.45 милиарда евро и утвърди позицията си на телекомункационния пазар
3 юли 2018
Организацията за икономическо сътрудничество и раз предизвестява за въздейството на мигрантите върху пазара на труда

Според изследването бежанците могат да основат проблеми за по-нискоквалифицираните служащи в дребна част от европейските страни
21 юни 2018
Европа изостава с цифровата промяна

Водят фирмите в Азия, следваните от тези в Северна и Южна Америка, демонстрира изследване на PwC
9 юни 2018
Организацията за икономическо сътрудничество и раз чака мощен световен напредък и рекордно ниска безработица
30 май 2018
Грешат ли МВФ и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, че растящото неравноправие вреди на растежа

Двете организации настояват, че политиките за преразпределение на приходите действително не са ефикасни, само че това се оборва от откриватели от ЕconPol
26 май 2018
Данъците върху приходите в множеството страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз са се нараснали през 2017 година

Размерът е надминал 25% от чистия приход на жителите
2 май 2018
България е на 58-о място в света по цифровизация на бизнеса

Страната пада с две места по отношение на позицията си от предходната година в класацията на Euler Hermes
18 мар 2018
Бизнесът в Германия не е удовлетворен от съдружното съглашение

Договорът не планува задоволително вложения в нови технологии и промени в данъчната система, считат критиците
8 фев 2018 Най-мощната стопанска система в Европа, която е в челните редици на класациите на индустриалните нововъведения от десетилетия насам, се бори да се приспособява към цифровата епоха и нейните политици се тормозят, написа Reuters.

Проучване от 2017 година на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за скоростта на интернет връзката класира Германия на 29-о място от 34 развити стопански системи. Япония и Южна Корея са отпред на класацията. Канцлерът Ангела Меркел дефинира цифровите дефекти на Германия като приоритет за четвъртия си и евентуално финален мандат, заявявайки, че " нашият предстоящ разцвет зависи от тях ".

Предизвикателствата

В изявленията шефовете на огромни компании и висшите политици дефинират мащаба на предизвикването, пред което е изправено държавното управление, и обясниха за какво немските компании постепенно са възприели цифровата технология за запазване и шерване на данни и ръководство на работния поток.

" Липсата на високоскоростен интернет беше една от главните бариери ", споделиха те. Сред другите компликации по пътя на дигитализацията са неефективността на държавното управление и нежеланието на дребните и междинните предприятия в Германия да вкарат нови способи на работа.

Съществува и абсурд - мощната стопанска система на Германия блокира напъните за рационализация, защото компаниите са прекомерно заети да извършват ежедневните си задания, с цел да възнамеряват цифрово бъдеще.

Правителствените данни демонстрират степента на казуса. Държавен фонд, основан за разширение на широколентовата мрежа на Германия, е съумял да похарчи единствено 3% от наличните пари предходната година.

Трудностите

Дори автомобилната промишленост в Германия вижда опасността. В предишното китайските компании се опитваха да придобият ноу-хау от локални автомобилни производители. Но по време на визитата си в Китай през май Меркел беше шокирана от напредъка на Китай в региона на обработката на данни и изиска китайска помощ за създаването на електрически и самостоятелни коли.

Разбира се, Германия показва забележителна дарба да се приспособява към политическите, икономическите и софтуерните провокации през последните десетилетия. " Германия към този момент е преодоляла доста по-големи проблеми ", споделя Карстен Никел, изпълнителен шеф на консултантската компания Teneo Intelligence.

Какво демонстрират резултатите

Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз едвам 16% от немските компании употребяват облачни услуги, които са " основни за повишение на продуктивността ". Това е много под междинната стойност за страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз от 25% и надалеч под резултатите на страни като Финландия (57%), Швеция (48%) и Япония(45%).

" Ако нямате инфраструктура, не може да има сполучлива цифровизация на стопанската система ", сподели специалистът по телекомуникации и интернет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Верена Вебер.

Мерките

Коалиционното държавно управление на Германия даде обещание да даде високоскоростен интернет достъп в Германия до 2025 година Страната има за цел да създаде оптична мрежа за всички краища.

Усилията за рационализиране на интернет мрежата на Германия идват късно частично тъй като регулаторът на немския телекомуникационен бранш BNetzA разреши на Deutsche Telekom, някогашния монополист на националната мрежа, да употребява междинно решение, наречено " векторна технология ", с цел да усили честотната лента на съществуващите медни линии, вместо да текат нишки по целия път до домовете и офисите.

Финансовият министър Олаф Шолц сподели през май, че държавното управление ще употребява по-високите от упованията данъчни доходи, с цел да сътвори фонд за цифровизация, в който министерството му ще трансферира 2.4 милиарда евро тази година. Фондът ще бъде повишен с приходите, генерирани от търга за 5G мобилни лицензи.

Друг проблем е, че нито един настрана министерство не е претрупан напълно със задачата. Министерството на превоза и цифровата инфраструктура дава отговор за въвеждането на широколентовия достъп, Министерството на стопанската система - за поощряване на новите технологии, Министерството на вътрешните работи - за сигурността, и Министерството на правораздаването - за отбрана на потребителите в цифровата епоха. В допълнение районните управляващи дават позволения за градеж.

В опит да се заеме с тези въпроси Меркел назначи баварския политик Доротея Байер като държавен министър на цифровите технологии през март. Байер призна, че " към момента се нуждаем от малко повече старания ", само че тя има вяра, че държавното управление е свършило работата си. " Германия се характеризира с обстоятелството, че мисли дълготрайно, за поколенията. Без дигитализиране никоя компания не може да бъде надеждна за бъдещето ", добави тя.

Съществува необятно единодушие, че широколентовата инфраструктура би трябвало да бъде закрепена и да бъдат насърчавани цифровите технологии. Кабинетът утвърди проекти за потребление на федерални средства за поощряване на цифровото обучение в учебните заведения.

Германският строителен бранш също пораства, като прогнозният растеж на продажбите за тази година е 6%. Строителните компании могат да избират договорите, които желаят да сключат, а договорите за широколентов достъп не са в листата. Отново триумфът на Германия в този момент работи като спирачка за напредъка.

Ако Германия успее да реализира вярно дигитализиране, тя може да подтиква икономическото си развиване. В отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, показан на 12 юни, се споделя, че в случай че посредством вложения в широколентов достъп междинната скорост на интернета в Германия доближи междинната стойност в някоя от 10-те страни отпред в листата до 2025 година, Брутният вътрешен продукт на човек от популацията ще се усили с 3% след 10 години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР