[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Университетите на бъдещето, интервю

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Университетите на бъдещето, интервю
Коментари Харесай

4+1 | Ще излезе ли YouTube от собствения си капан, кой разби монопола на Luxottica и околосветско пътешествие

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Университетите на бъдещето, изявление с създателя на Wikipedia и какви играчки купуваме на децата си

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
25 апр 2018
4+1 | Канабис стартъпите в Съединени американски щати, завръщането на вендинг машините и по какъв начин добавената действителност трансформира музеите

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
24 апр 2018
4+1 | Изкуственият разсъдък НЕ е опасност, знаем ли какво Фейсбук знае за нас и грешките на Tesla

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
23 апр 2018
4+1 | Бъдеще без пароли, завършек на безсмислените CV-та и за какво Starbucks затваря за ден заведенията си в Съединени американски щати

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
19 апр 2018
4+1 | Когато туристите са проблем, можем ли да спасим Арктика и кой би трябвало да се опасява от разрастването на Disney

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
16 апр 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Проблемът, който YouTube си сътвори

Конспиративни теории, екстремистки възгледи и неуместно за деца наличие - с такава тема са доста от видеата в YouTube. Основният проблем на компанията е, че колкото повече време потребителите прекарват на уеб страницата, толкоз по-вероятно е да попаднат на такова наличие. Защото това е дизайнът на YouTube. По тематиката четете тук.

Работохолизъм или просто наслаждение от работата
Работохолизмът не е държание, а положение, счита професорът по мениджмънт към Университета в Пенсилвания Нанси Ротбард. Работохолиците мислят за отговорностите си непрекъснато и са неспокойни, когато не работят. Повече по тематиката четете в текста на Quartz (+тест).

Около света онлайн
През май 2017 година братята Оли (8) и Хари (5) подхващат околосветско странствуване. С помощта на татко им двамата пускат по море транспортен съд играчка, оборудван с GPS. Това е едно от 500-те " провокации ", които родителите на децата измислят за тях. Идеята – да ангажират момчетата в смислени занимания.

Какво да четем
Кратка ранглиста на най-хубавите нови книги за стопанска система и финанси от The Economist. На първо място е книгата на Ханс Розлинг, за която споменахме неотдавна, а останалите са подредени по азбучен ред. Вижте тук.

ЕДНА ЗА ПОДКАСТ

Очила за всеки

Ако има нещо, за което всички са съгласни, това е, че очилата са извънредно безценен артикул. Причината зад това е, че една компания – Luxottica, държи преобладаващата част от пазара. Но има компании, които съумяват да преборят монопола. Като Warby Parker да вземем за пример. Историята зад триумфа на компанията чуйте от самите създатели в подкаста тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР